Nya Husdjur är här

Inspiration och idéer behövs alltid, och kanske extra viktigt just nu när fodersituationen är kritisk i stort sett i hela Sverige.

Nummer 6/7

I Husdjur nr 6/7 som är på väg hem till dig finns bland annat flera reportage om kornas hälsa och komfort. Bland annat tar vi upp erfarenheter från att ha bäddar med kompostströ till korna - och det fungerar. Husdjur presenterar också en sammanställning över strömedelstillsatser, där experterna menar att tillsatsmedlen oftast går att räkna hem - dock under vissa förutsättningar.

När korna mår bra så mår också bonden bra

När en gård blir drabbad av salmonella och blir spärrad är detta jobbigt såväl ekonomiskt men även på flera andra sätt. Läs om Per Stensson och hans familj och hur salmonellan sög kraften ur företaget.

Bete

I år är det på de flesta håll ont om bete men om man har god tillgång på betesmarker så kan stut vara ett alternativ. Speciellt om man kan beta naturvårdsmarker som extra stöd. Läs om erfarenheterna av att föda upp ungtjurar jämfört med stutar och ta även del av kalkylerna.

Och så är det ju valår

Vad vill politikerna med jordbruket? Husdjur har sammanställt svaren på hur de ser på självförsörjningsgraden av mjölk och kött i Sverige.

Dags för lite ”kändisreportage”

I nya numret av Husdjur kan du även läsa om Susanna Karlsson, deltagare i bonde söker fru. Hon jobbar hemma på gården där det finns en robot och 64 kor, och extraknäcker även som musiklärare och showartist.

Välkommen till Husdjurs sommarnummer!

husdjur-nr-6-7.jpg