Idag får Susanne sin Guldmedalj

Idag får Susanne Anderson, Stora Lundby i Vallentuna, ta emot Guldmedaljen i Stockholm. En utmärkelse som hon och 38 andra mjölkbönder får i år.

Vi på redaktionen säger stort GRATTIS till Susanne och Björn Anderson, som vi hade ett guldreportage om i Husdjur nr 3, sidan 50-53. Och stort GRATTIS till alla andra av årets guldmedaljörer. De är utspridda från Hörby i Skåne till Överkalix i Norrbotten. Några kortfakta om gårdarna är att medaljörerna är mellan 43 och 75 år. Mjölkgårdarna har mellan 12 och 250 kor och sex av de 39 gårdarna är ekologiska.

När vi lade ut en bild på Susanne på Facebook, var det många kollegor och andra som passade på att ge beröm för den fantastiska prestationen. Och visst är det som en skrev: "Hoppas alla förstår hur mycket jobb som ligger bakom medaljen."

Ann Christin Olsson

Susanne Anderson

På Stora Lundby har det levererats mjölk av toppkvalitet i 23 år. Idag får Susanne Andersson ta emot medaljen av kung Carl Gustaf på Svenska Läkaresällskapet i Stockholm. Guldmedaljen är den högsta utmärkelse som LRF Mjölk delar ut för att premiera mjölkens kvalitet. Sedan 60 år har medaljen överlämnats av en representant av kungahuset.

Arbetar som:
Journalist

Telefon:
010-471 06 54

Mobiltelefon:
070-620 33 64