Vi söker ny chefredaktör

Vill du bli chefredaktör för en av Sveriges äldsta och mest uppskattade facktidningar, och brinner du för att öka kunnandet och yrkesstoltheten i svensk mjölkproduktion, är detta jobbet för dig!

Är du vår nya chefredaktör för tidningen Husdjur?

Vi söker dig som jobbat redan jobbar som chefredaktör, och vi erbjuder möjligheten att tillsammans med oss utveckla tidningen Husdjur i både tryckt och digital version.

Om tidningen

Husdjur är en oberoende, prenumererad månadstidning som vänder sig till lantbruksföretagare inom mjölkproduktion. Tidningens vision är att vara mjölkproducenternas viktigaste källa för kunskap, framtidstro och inspiration för en ökad svensk mjölkproduktion.

Innehållet består av reportage och nyheter där vi bevakar de mjölkproducentnära kärnområdena som avel, utfodring, djurhälsa, bygg, ekonomi, teknik och även arbetsgivar- och ledarfrågor. Oavsett ämne är vårt fokus att ta fram goda exempel på hur problem vi beskriver kan lösas. I undersökningar vi regelbundet genomför ger oss läsarna mycket höga betyg på läsvärdhet, saklighet och kunskap, vilket är viktigt för tidningens framtida utveckling.

Rollen vi erbjuder

Du är ansvarig utgivare och chefredaktör för vår största tidning med över 15 000 läsare av varje nummer. Du arbetar självständigt tillsammans med reportrarna på avdelningen med att planera, producera och även då och då skriva för tidningen.

Inom Växa finns sakkunniga ämnesexperter och inom avdelningen har du kompetenta kollegor inom till exempel digital utveckling, sociala medier och grafisk design. I nätverket runt dig finns annonssäljare, tryckeri, layoutbyrå med mera. I rollen ingår även resultatansvar för tidningen för både annonser, prenumerationer och kostnader.

Om dig

Vi söker dig som är journalist med ett hjärta som klappar både för svenskt lantbruk och för de tryckta medierna. Du har ett par års erfarenhet av att jobba som chefredaktör för en tidning och minst fem års erfarenhet av en roll som redaktör. Det är meriterande att ha arbetat med en prenumererad tidning, där annonser utgör en viktig del av intäkterna. Nyheter är du van att värdera, du gillar att arbeta med texter och bilder, och du är en skicklig skribent både för tryckt tidning och helst även för webb och sociala medier. Det är meriterande att ha god kunskap inom EPiServer och bildhantering.

Som person är du naturlig och med god samarbetsförmåga. Du står för din sak, har lätt för att få andra med dig och du är handlingskraftig. Trivs du med att jobba i en miljö där vi både enskilt och tillsammans åstadkommer resultat kommer du att trivas hos oss!

Omfattning och Placeringsort

  • Varaktighet/Arbetstid - Tillsvidareanställning heltid, Stockholm eller annan ort.
  • Lön/förmåner - Fast lön
  • Arbetsgivare - Växa Sverige

Har du frågor?

Kontakta marknads- och kommunikationschef Mette Rehnström 070-310 98 02.
Facklig kontakt Akademikerna: Ann Christin Olsson 010-471 06 54, anki.olsson@vxa.se

Ansök senast 2018-03-31

Sök omgående, vi arbetar löpande med intervjuer.

Sök tjänsten