alt-text

Mässor och stämmor sommaren 2018

Här hittar du sommarens alla mässor och stämmor.

Holsteinstämman i Halland

25-27 juni
Avelsföreningen för Svensk Holstein har sin stämma i Halland på Hotell Tylösand. Under dagarna kan du träffa både oss och VikingGenetics i vår monter. Prata med oss om avel, genomiska tester, avelsstrategier, tjurar och Lean - vi finns på plats för dina frågor. Och missa inte erbjudandet på utvalda tjurar - du får 12 doser till priset av 10. 

Borgeby fältdagar - lantbruksmässa i fält

27-28 juni
Kom och besök oss i monter S23. Delta i vår tipstävling med fina priser från Växshop! Missa inte torsdagens byggseminarie kl. 9.00 i seminarietältet Axet – vi bjuder på en kopp kaffe.

Vi visar hur du kan spara tid och bli mer effektiv med digitala lösningar. Prata med oss om MinGård™ - det nya managementsystemet för mjölk- och köttproducenter, SenseTime™ som sköter brunstpassningen via mobilen och Mobila djurtavlan som ger dig översikten av alla mjölk- och köttdjur.

Vi erbjuder också hjälp med styrfiler och råd om hur du kan optimera din växtodling och foderproduktion, och service som betongrenovering, rillning av golv och hetvattentvätt. 

Brunnby lantbrukardagar i Västerås

4-5 juli
Så kan du kan spara tid och bli mer effektiv med digitala lösningar. Vi visar hur SenseTime™ sköter brunstpassningen via mobilen och Mobila djurtavlan som ger dig översikten av alla mjölk- och köttdjur. Och missa inte det prisvärda doserbjudandet - Köp 12 betala för 10.

Extrainsatt program torsdag 5 juli

  • 10.30 - 11.15, Stora Scen - Debatt om torkan och foderläget.
    Jordbruksverket, Länsstyrelsen, HS Konsult och Växa Sverige deltar.

  • 14.30, Tält i 1 - Seminarie om torkan
    Hur kan djur- och växtodlingsgårdar jobba tillsammans för att minimera skadorna av torkan? Diskussionen leds av Amanda Andersson, växtodlingsrådgivare på VäxtRåd och Kicki Markusson, produktionsrådgivare på Växa Sverige.

    Om du inte kan vara på plats - kan du se seminariet i efterhand. Vi kommer att filma och lägga upp det på vår Facebook-sida - håll utkik!

SRB stämman i Jönköping

5-7 augusti 
SRB-föreningen håller sin stämma kryddad med flera intressanta studiebesök, exteriörbedömningstävling, grillfest och stämmomiddag. I år kommer stämman att vara på Elite hotell i Jönköping.

Besök oss och VikingGenetics i vår monter. Vi svarar på frågor kring avel, genomiska tester, avelsstrategier med mera. Och så finns det fina erbjudanden på plats - 12 doser till priset av 10 på utvalda tjurar.

Öjeby Lantbruksmässa

15-16 augusti
Vi visar hur digitala lösningar som SenseTime™ och Mobila djurtavlan, kan göra jobbet effektivare. Du kan också få svar på dina frågor om ET-service och Avelsstrategi - kom och träffa oss på Öjeby Landbruksmässa. Och missa inte erbjudandet på utvalda tjurar - du får 12 doser till priset av 10.