Nyheter från Nötkött
26 februari 2021
Machotjuren Alfons är en mjukis
Simmentaltjuren Alfons försöker att imponera och blåsa upp sig, men Hanna Johansson vet att han är en mjukis och var han gillar att bli kliad.
11 februari 2021
Saknar du din tidning?
Fick du inte senaste numret av Nötkött? Det kan bero på att du ramlat ur vårt prenumerationsregister.
9 februari 2021
De är finalister i Årets Vallmästare 2021
I Halland, Uppland och Västergötland finns årets finalister. Mjölk- och nötköttsbönder som alla tar hem högkvalitativt vallfoder anpassat efter gårdens produktionsform.
9 februari 2021
Årets första nummer - om att ha flera kalvningsperioder
I årets första utgåva av Nötkött kan du läsa om för- och nackdelarna med att ha fler än en kalvningsperiod.
2 februari 2021
Nötkött byter annonsbyrå
Adviser Sales heter det nya säljbolaget för Nötkötts annonser. Tillsammans med Adviser kommer tidningen att erbjuda bättre annonser för både företag och läsare.
17 december 2020
Mer svensk kvalitet på julbordet
Ledare: På julbordet verkar coronaeffekten bli märkbar. Hela 68 procent tycker att charkuterier och kött är det viktigaste på julbordet och i år värdesätter fler mat av hög kvalitet och inhemskt producerade råvaror till jul. "Till nästa år hoppas jag att vi blir av med coronan men att denna del av dess konsekvenser blir kvar." skriver Maria Törner, chefredaktör.
17 december 2020
Färsk tidning med fokus på digitalisering
I 2020 års sjätte utgåva av Nötkött fokuserar vi på digitaliserad produktion och väcker frågan "vad behövs för att få störst nytta utav digital teknik?"
9 december 2020
Antalet köttraskalvningar ökar
Antalet kalvningar och antalet födda kalvar ökade i landets köttrasbesättningar mellan 2018/2019 och 2019/2020.
7 december 2020
Slaktanmärkningar - Majoriteten är prickfria
De flesta svenska nötkreatur som slaktas har inga anmärkningar vid slakten. Det visar en sammanställning som gjorts av Växa Sverige.
21 oktober 2020
Stor potential att höja slaktvikter
18 september 2020
Ny ordförande för SNP
Ordförande för Sveriges nötköttsproducenter (SNP), Jan Forssell, avsäger sig omval vid årets stämma.
3 september 2020
Tidningen Nötkött får ny form
Nötköttsböndernas egen facktidning har fått ny form. Den är nu mer lättläst, tydlig och har ett modernt uttryck. Fortfarande är Nötkött samma gårdsnära tidning men nu med fler bonderöster per nummer, större flexibilitet och 100 procent klimatkompenserad.
25 augusti 2020
Tävlingen Årets vallmästare är igång!
Nu går startskottet för Årets vallmästare 2021, tävlingen som belönar lönsam vallproduktion.
19 augusti 2020
Lovande analyser av förstaskörd
Årets förstaskörd bäddar för en fin utfodringssäsong. Analyserna visar lovande resultat med betydligt högre smältbarhet än förra året. Innehållet av råprotein och NDF är däremot längre än normalt.
18 augusti 2020
Skördeläget från norr till söder
Analysstatistik av årets förstaskörd bäddar för en fin utfodringssäsong. Och första veckan i augusti vittnas det om bra vallskördar i många landskap. Men variationerna är stora.
22 juli 2020
Högt betyg för tidningen Nötkött
Facktidningen för nötköttsföretagare får toppbetyg av sina läsare.
2 april 2020
Bonusmaterial: Bete på små skiften
På Piggebo lantbruk ser man möjligheter där andra ser hinder och sporras av utmaningarna med bete på små skiften.
27 mars 2020
Prisrekord på Gunnarp
Det blev prisrekord på Gunnarp när online-auktionen på Köttrasprövningens tjurar inleddes idag.
17 mars 2020
Corona hindrar elitauktion
Den fysiska elitauktionen vid Gunnarps prövningsstation ställs in, meddelar Svensk köttrasprövning. I stället kommer försäljningen av årets omgång köttrastjurar att ske online.
13 februari 2020
Nötkött, en het potatis
Ledare: "Hållbar konsumtion handlar om mer än växthusgaser. Nötköttet är en viktig fråga, men inte med kon som klimatbov, utan som en del i en klimatsmart livsmedelsproduktion" skriver Ann Christin Olsson, specialistreporter.