Kött är mitt liv

Nu lanserar Svenskt Kött en köttpod med olika gäster. Först ut är matkändisen Johan Jureskog vars hela liv kretsar kring kött.

Svenskt Kött startar podcasten Köttpodden där spännande gäster pratar kött ur olika infallsvinklar.I första avsnittet får vi möta matprofilen och köttkocken Johan Jureskog. Han berättar att det godaste köttet han ätit kom från tjuren Ferdinand och att tjurpenis är det äckligaste. Johan avslöjar hur du steker och serverar en perfekt entrecote. Samt berättar om sin hemliga dröm, vad han ska bli när han blir stor… 

- Kött är mitt liv och att få möjligheten att prata om det jag brinner för i ett helt nytt sammanhang som detta är superkul. Jag tror detta kan bli hur bra som helst. Hoppas Köttpodden får många lyssnare, säger Johan Jureskog mästerkock och Köttpoddens premiärgäst.

Tillsammans med programledaren Elisabet Qvarford ger Köttpoddens gäster en fördjupad kunskap om uppfödning, styckningsdetaljer och tillagning, plus en massa annat som hör köttet till.

- Vi på Svenskt Kött är glada över att kunna lansera Köttpodden.  Vi hoppas det blir många som lyssnar, säger Elisabet Qvarford, vd för Svenskt Kött som har en bakgrund som radiojournalist på Sveriges Radios Ekoredaktion.

Här kan du lyssna på podden och nya avsnitt släpps på torsdagar

Följande personer kommer att medverka i podden
Johan Jureskog, köttkock som driver restaurang AG i Stockholm
Ann-Helen Meyer von Bremen, journalist, författare med inriktning lantbruk, livsmedel
Eric Persson, köttexpert med inriktning på dagligvaruhandel
Jonas Tunestål, vd KLS Ugglarps
Jeanette Blackert, grisbonde på Blackert Lantbruk
Richard Tellström, docent i Måltidskunskap
Ingela Stenson, trendspanare United Minds
Anders Karlsson, professor i köttvetenskap vid SLU
Magnus Jönsson, lammbonde och ordförande i Svenska Fåravelsförbundet
Fredrick Federley, EU-parlamentariker (C)
Jens Linder, kock och matskribent