Ny Nötkött ute nu

I årets första nummer med tema avel besöker vi Göran Johansson i Galtås som lär ut hur man lyckas med semin. Vi djupdyker också i avelstjurens fruktsamhet och besöker en dansk besättning med belgisk blå.

Nötkött nummer 1 innehåller många tips för kalvningssäsongen och hur man får fler kalvar att överleva. Läs om tekniken med kameraövervakning och råd från de som har testat.

Daniel Emitslöv gillar kor men inte att mjölka. Läs om hur han satsar på två olika köttraser för att producera kött till stjärnkockarna.

Hos bröderna Johnson i Gävleborg går djuren ute året om, ranchdrift på vintern och fäbodbete på sommaren.
-Det är naturligt att hålla djuren ute. Tidigare har vi haft ligghall men nu bygger vi vindskydd av rundbalar istället, säger Tommy Johnson.

I Ekonomiskolan beskriver Pernilla Salevid, ekonomirådgivare på LRF Konsult hur årsskiftet är en bra tidpunkt att bestämma sig för hur man vill följa upp sin produktion.

Det och mycket mer går att läsa i Nötkött 1 med utgivning 8 februari.