Kurs - Bevattningsplanering och råd

Följ med på kostnadsfri kurs i bevattningsplanering och få löpande råd under en säsong. Lär dig uppskatta markvattenförråd och optimera din bevattning!

alt-text

Plats: Falkenberg

Dag: 24 april - 28 juli

Kostnad: 0

Regnets fördelning över året blir allt mer extrem. När regnet väl kommer är det ofta som lokala skurar och på många håll räcker det inte för att försörja grödan under säsong. Väder, gröda, jordart och avkastningsmål avgör när och hur ofta bevattning ska sättas in. ​
Fokus på Halland. Kursen riktar sig främst till dig i norra och mellersta Halland som redan bevattnar vall och spannmål. Du som saknar bevattningsutrustning men har intresse för bevattning, är också välkommen. 

Kursupplägg

I kursen kommer du lära dig hur det räknas ut, en rådgivare kommer att följa vädret under säsong och ge dagsaktuella råd om vattenläget på din gård i olika grödor. Du bidrar genom att mäta hur mycket det regnat just hos dig, och får tillbaka en uppdatering på vattenläget på dina jordar i olika grödor.

Vi håller kontakten under säsongen. Kursen innehåller en träff i april med föreläsning om olika jordars vattenförråd, avdunstning och strategier. Under maj-juli hålls kontakten genom en SMS-grupp där uppdateringar om vattenläget och råd kommer 2 ggr/vecka. Kursen avslutas med en träff i september där säsongen utvärderas.
Exakta tider för träffarna bestäms närmare kursstart. Alla deltagare kommer kontaktas via telefon av kursledare innan kursstart. 

Kursen arrangeras också av Länsstyrelsen Halland via Greppa Näringen och Landsbygdsprogrammet. Anmäl dig på www.vxa.se/kalender. 

eu-flagga.png      greppa-naringen-logo.png

Frågor?

Carl Andås - 076-1260341 carl.andas@vxa.se 

Anmäl dig senast 14 april

Anmäl dig här senast 14/4

Kurs

Landskap
Halland
Datum
24 april - 28 juli
Anmäl dig senast
14 april

Foton tagna på våra kurser och träffar, eller inspelningar av digitala evenemang, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild eller i en kurs som spelas in, meddelar du arrangören eller Växas representant på plats.
Här kan du läsa mer om vår personuppgiftspolicy