Djurägarseminkurs i Eksjö

Kom igång med att seminera i din besättning - lär dig grunderna i seminteknik och teori. Utbildningen är godkänd av Jordbruksverket.

alt-text

Plats: Teoridelen på distans via Microsoft Teams. Praktikdelen dels i Växas lokal i Eksjö, dels på gård

Dag: 15 - 19 november

Kostnad: 16 000 kronor. I kursavgiften ingår kursmaterial. teori och praktik

​Kursen för dig som själv vill seminera kor och kvigor i den besättning du är verksam i. Efter avslutad kurs har du en bra grund i seminering och fruktsamhet, för att komma igång på egen hand.

Den praktiska utbildningen genomförs på ett säkert sätt i små grupper. Teorin genomförs digitalt och samkörs med deltagare från flera orter. Vissa praktiska moment genomförs på den ort som kursen utgår från. Du behöver därför kunna ta dig till platsen.

Praktik

 • Praktisk träning i besättningar.
  I kursen ingår fyra träningstillfällen om 1½ - 2 timmar per dag tillsammans med djurhälsoveterinär eller husdjurstekniker. Träningen sker i mindre grupper om 2–3 kursdeltagare hemma på den egna gården. Gruppindelningen görs efter geografiska förutsättningar och tillgång till djur. Vi kommer hem till din gård vid 1–2 tillfällen. Är ni flera från samma gård kan vi hålla hela praktiken hemma hos er. För att genomföra träningen behövs tillgång till utslagskor som inte är dräktiga. Har du inte denna möjlighet – hör av dig till oss för att diskutera andra lösningar.

 • Organträning
  sker i små grupper om 2–3 personer, på driftsplatsen.

 • Hantering av doser
  I små grupper om 2–3 personer, på driftsplatsen.

Teori på distans

Du behöver ha tillgång till en dator eller surfplatta med mikrofon för att kunna genomföra teorin. Teorin hålls via digitala livesända föreläsningar under fyra halvdagar. Här får du tillfälle att ställa dina frågor direkt till våra kursledare. Teoriprovet görs i slutet av kursen i samband med sista träningen på gård.

 • Teorilektionerna handlar om anatomi, fysiologi, embryonalutveckling, hygien, regelverk, fruktsamhetsstörningar, avel

 • Registrering/rapportering och var du hittar uppgifter om resultat.

Kursledare är våra veterinärer, husdjurstekniker och avelsrådgivare. Du får all dokumentation samlad i en kurspärm. Du får också ditt tjänstemannanummer och vi hjälper dig att få nödvändiga tillstånd klara.

Saknar du semin-utrustning på gården, erbjuder vi hjälp med inköp av rätt utrustning. Önskar du ytterligare träning eller uppföljning, är du alltid välkommen att boka en tid efter kursen. Vi hjälper dig också med de tillsynsbesök som krävs enligt föreskrifterna.

Begränsat antal platser - först till kvarn gäller

Om du anmält dig och får förhinder – meddela oss så snart som möjligt. Vid av - anmälan senare än två veckor före kursstart debiteras halva kursavgiften, om du inte själv har ordnat med en ersättare. Resa och boende under kursdagarna står du själv för.

Du kommer att få ett schema med tidpunkter för kursens alla delar.

Frågor?
Maria Mellander 010-4710197 tisdagar-torsdagar, sms 0736-768489

Anmälningstiden har gått ut

Anmälningstiden har gått ut

Kurs

Landskap
Småland
Datum
15 - 19 november
Anmälningstiden har gått ut

Foton tagna på våra kurser och träffar, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild meddelar du Växas representant på plats. 
Här kan du läsa mer om vår personuppgiftspolicy