Djurägarseminkurs Kronoberg/Ingelstad

Kom igång med att seminera i din besättning - lär dig grunderna i seminteknik och teori. Utbildningen är godkänd av Jordbruksverket.

alt-text

Plats: Praktik på gård. Teori på distans via Microsoft Teams.

Dag: 13 - 31 mars

Kostnad: 16 800 kr

Kursen för dig som själv vill seminera kor och kvigor i den besättning du är verksam i. Efter avslutad kurs har du en bra grund i seminering och fruktsamhet, för att komma igång på egen hand.

Teorin kommer vara på distans förmiddagar v.11.

Praktiken ute på gård kommer genomföras under en tvåveckorsperiod under vecka 12 & 13.

Praktiken består av organträning, hantering av doser mm på driftsplatsen i Ingelstad samt praktisk seminträning ute på gård i deltagarnas besättningar.

I kursen ingår fyra träningstillfällen ute på gård tillsammans med djurhälsoveterinär eller husdjurstekniker. Längden på passen beror på antalet deltagare på kursen och kan variera mellan 1,5 och 4 timmar per tillfälle. Vid grupper om åtta deltagare åker vi gemensamt ut till gård, vid mindre grupper genomförs träningen hemma på deltagarnas egna gårdar i mindre grupper. Gruppindelning görs efter geografiska förutsättningar och tillgången till djur.  För att genomföra träningen behövs tillgång till utslagskor som inte är dräktiga. Har du inte denna möjlighet – hör av dig till oss. 

Du behöver ha tillgång till en dator eller surfplatta med mikrofon. Teorin hålls via digitala livesända föreläsningar under fyra till fem halvdagar och samkörs med deltagare och kursansvariga från flera orter. Här får du tillfälle att ställa dina frågor direkt till kursledarna.


Moment som ingår i kursen

  • Organträning och träning i simulatorer 
  • Hantering av doser, kvävekärl 
  • Teorilektioner i anatomi, fysiologi, embryonalutveckling, hygien, regelverk, fruktsamhetsstörningar och avel.
  • Registrering/rapportering och var du hittar uppgifter om resultat.
  • Sista kursdagen kommer ni få göra ett teoriprov.

Kursledare är våra veterinärer, husdjurstekniker och avelsrådgivare. Du får all dokumentation samlad i en kurspärm. Efter genomförd & GK kurs får du ditt tjänstemannanummer och vi hjälper dig att få nödvändiga tillstånd klara. Saknar du seminutrustning på gården, erbjuder vi hjälp med inköp av rätt utrustning.

Önskar du ytterligare träning eller uppföljning, är du alltid välkommen att boka en tid efter kursen. Vi hjälper också till med de tillsynsbesök som krävs enligt föreskrifterna.

Begränsat antal platser - först till kvarn gäller
Om du anmält dig och får förhinder – meddela oss så snart som möjligt. Vid avanmälan senare än tre veckor före kursstart debiteras halva kursavgiften, om du inte själv har ordnat med en ersättare. Resor och boende under kursdagarna står du för själv.

Du kommer att få ett schema med exakta tidpunkter för kursens alla delar närmare kursstart.

Frågor?
Djurhälsoveterinär Camilla Augustsson, tel. 076-1090809

Anmälningstiden har gått ut

Anmälningstiden har gått ut

Kurs

Landskap
Småland
Datum
13 - 31 mars
Anmälningstiden har gått ut

Foton tagna på våra kurser och träffar, eller inspelningar av digitala evenemang, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild eller i en kurs som spelas in, meddelar du arrangören eller Växas representant på plats.
Här kan du läsa mer om vår personuppgiftspolicy