Djurägarseminkurs Östersund

Kom igång att seminera i din besättning - lär dig grunderna i seminteknik och teori. Utbildningen är godkänd av Jordbruksverket.

alt-text

Plats: Växa, Stockevägen 40, Frösön

Dag: 27 - 30 mars

Kostnad: 16 800 kronor. I kursavgiften ingår kursmaterial, teori och praktik.

​​Kursen för dig som själv vill seminera kor och kvigor i den besättningen du är verksam i. Efter avslutad kurs har du en bra grund i seminering och fruktsamhet, för att komma igång på egen hand.

4 dagar fyllda med teori och praktik

I kursen ingång fyra träningstillfällen för semineringsövningar på gård tillsammans med djurhälsoveterinär eller husdjurstekniker. Teorin hålls på sal i grupp med 8-10 personer, om inte smittläget kräver annorlunda planering. Här får du tillfälle att ställa dina frågor direkt till kursledarna. Teoriprovet görs i slutet av kursen. 

  • Praktisk träning i besättningar
  • Organträning och träning i simulator
  • Hantering av doser
  • Teorilektioner i anatomi, fysiologi, embryonalutveckling, hygien, regelverk, fruktsamhetsstörningar och avel. 
  • Registrering/rapportering och var du hittar uppgifter om resultat. 
Kursledare är våra veterinärer, husdjurstekniker och avelsrådgivare. Du får all dokumentation samlad i en kurspärm. Du får också ett tjänstemannanummer och vi hjälper dig att få nödvändiga tillstånd klara. Saknar du seminutrustning på gården, erbjuder vi hjälp med inköp av rätt utrustning. 


Önskar du ytterligare träning eller uppföljning, är du alltid välkommen att boka en tid efter kursen. Vi hjälper också till med de tillsynsbesök som krävs enligt föreskrifterna. 

Begränsat antal platser - först till kvarn gäller
Om du har anmält dig och får förhinder - meddela oss så snart som möjligt. Vid avanmälan senare än två veckor före kursstart debiteras halva kursavgiften, om du inte själv har ordnat med en ersättare. Resa och boende under kursdagarna står du för själv. 

Du kommer att få ett schema med exakta tidpunkter för kursens alla delar. Vi erbjuder en flexibel kursplanering, och tidsplanen ser därför olika ut vid olika tillfällen. Kontakta din kursledare för aktuellt schema och kursupplägg.

Frågor?
Hanna Smedstad, 076-1384362, Hanna.Smedstad@vxa.se

Anmälningstiden har gått ut

Anmälningstiden har gått ut

Kurs

Landskap
Jämtland
Datum
27 - 30 mars
Anmälningstiden har gått ut

Foton tagna på våra kurser och träffar, eller inspelningar av digitala evenemang, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild eller i en kurs som spelas in, meddelar du arrangören eller Växas representant på plats.
Här kan du läsa mer om vår personuppgiftspolicy