Framtidens Jordbruk: Mjölk och Nötkött

Välkommen till lansering av Framtidens Jordbruk Mjölk och Nötkött, där vi räknat på potentialen för att minska klimatpåverkan och öka produktiviteten.

alt-text

Plats: Digitalt evenemang

Tid: 18 oktober 10:00 - 11:15

Kostnad: Utan kostnad

Svenska mjölk- och nötköttsproduktion är en av världens mest hållbara. Men utmaningar kvarstår. För att möta framtiden har branschen nu tillsammans kartlagt möjligheter och potentialer för en än mer hållbar produktion till 2050.

Välkommen till lansering av Framtidens Jordbruk Mjölk och Nötkött, där vi räknat på potentialen för att minska klimatpåverkan, öka produktiviteten och gynna den biologiska mångfalden.

Program

Välkommen
Lovisa Madås, moderator
5min

Inledning

  • Per Arfvidsson, vice vd Lantmännen
  • Gustav Kämpe, vice ordförande i Växa och Arlabonde
    5min

Resultaten från rapporten
Elina Matsdotter, hållbarhetschef Svenskt kött
15min

Mjölk- och nötköttsproduktion i ett framtida hållbart livsmedelssystem
Johan Kuylenstierna, ordförande Klimatpolitiska rådet och del av arbetets externa forskarreferensgrupp
15min

Panelsamtal

  • Palle Borgström, ordförande LRF
  • Lars Appelqvist, vd HKScan Sweden
  • Lisa Ehde, medlemsansvarig Arla
  • Gustav Kämpe, vice ordförande i Växa och Arlabonde
  • Lars Johansson, SVP Corporate Communications & Sustainability DeLaval
  • Elina Matsdotter, hållbarhetschef Svenskt kött
    20min

Avslut & extra frågestund
15min

Övriga medverkande: Arla, DeLaval, HKScan, Lantmännen, LRF, Svenskt Kött, Yara

Frågor?
Malin Hidgård: 010-471 03 32 Mette Rehnström: 010-471 06 42

Anmälningstiden har gått ut

Träff

Datum
18 oktober
10:00 - 11:15
Anmälningstiden har gått ut

Foton tagna på våra kurser och träffar, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild meddelar du Växas representant på plats. 
Här kan du läsa mer om vår personuppgiftspolicy