Gårdsträff Glömsjö Karlsgården - köttras på mjölkkor

Hur kan du optimera din avelsstrategi och samtidigt producera en lönsam kalv för dig och köparen? Välkommen på gårdsträff där vi bland annat diskuterar NBDI - Nordisk Köttavelsvärdering på mjölkkor.

alt-text

Plats: Glömsjö Karlsgården, Nävelsjö Bygdegård

Tid: 6 november 10:00 - 14:30

Kostnad: 0

Vi börjar hos Anders och Sara Johansson på Glömsjö Karlsgården för gårdsbesök. DeLaval finns på plats och bjuder på fika. Därefter samlas vi i Nävelsjö bygdegård där serveras lättare lunch till självkostnadspris.

Efter lunch berättar Växas Johanna Bengtsson och Emma-Lena Hultgren om hur du bäst kan optimera din avelsstrategi med köttras på mjölkkor.  

  • Hur gör man på Glömsjö Karlsgården? Hur kom man fram till dagens strategi?
  • Johanna Bengtsson, produktansvarig för kött avel, presenterar NBDI - Nordisk Köttavelsvärdering på mjölkkor, och hur du kan använda den i din strategi.
  • Avelsrådgivare Emma-Lena Hultgren presenterar verktyget Simherd – ett ekonomiskt hjälpmedel för att optimera din strategi med x-vik och kött. 

Träffen vänder sig såväl till mjölkproducenter som till kalvuppfödare, eftersom det erbjuds lunch är det obligatorisk anmälan. 

Varmt välkomna till en intressant och inspirerande dag!  

Frågor?
Kontakta: Emma Hallberg 010-471 03 30 eller Johanna V Bengtsson 010- 471 04 45

Anmälningstiden har gått ut

Anmälningstiden har gått ut

Träff

Landskap
Småland
Datum
6 november
10:00 - 14:30
Anmälningstiden har gått ut

Foton tagna på våra kurser och träffar, eller inspelningar av digitala evenemang, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild eller i en kurs som spelas in, meddelar du arrangören eller Växas representant på plats.
Här kan du läsa mer om vår personuppgiftspolicy