Gårdsträff Starkeryd - köttras på mjölkkor

Hur kan du optimera din avelsstrategi och samtidigt producera en lönsam kalv för dig och köparen? Välkommen på gårdsträff där vi bland annat diskuterar NBDI - Nordisk Köttavelsvärdering på mjölkkor.

alt-text

Plats: Starkeryds gård, Tallnäs Stiftsgård

Tid: 7 november 10:00 - 14:30

Kostnad: 0 kr

​Välkommen på en träff där vi diskuterar och går igenom vilka verktyg du kan använda för att optimera din gårds avelsstrategi! 

Program

Vi börjar hos Fredrik Claesson på Starkeryds gård för gårdsbesök. Därefter serveras lunch och Starkeryds ostkaka på Tallnäs Stiftsgård till självkostnadspris. Efter lunch berättar Växas Johanna Bengtsson och Emma-Lena Hultgren om hur du bäst kan optimera din avelsstrategi med köttras på mjölkkor.  

  • Hur gör man på Starkeryds gård? Hur kom man fram till dagens strategi?
  • Johanna Bengtsson, produktansvarig för kött avel, presenterar NBDI - Nordisk Köttavelsvärdering på mjölkkor, och hur du kan använda den i din strategi.
  • Avelsrådgivare Emma-Lena Hultgren presenterar verktyget Simherd – ett ekonomiskt hjälpmedel för att optimera din strategi med x-vik och kött. 

Träffen vänder sig såväl till mjölkproducenter som till kalvuppfödare, eftersom det erbjuds lunch är det obligatorisk anmälan. 

Varmt välkomna till en intressant och inspirerande dag!  

Frågor?

Kontakta: Emma-Lena Hultgren Tel: 010-471 05 66 eller Johanna V Bengtsson Tel: 010-471 04 45

Anmäl dig senast 31 oktober

Anmäl dig här senast 31/10

Tack för din anmälan!

Du får en bekräftelse till din e-postadress.

Uppgifter som du lämnar i samband med din anmälan, används för genomförandet av evenemanget. Därefter raderas uppgifterna.

Träff

Landskap
Småland
Datum
7 november
10:00 - 14:30
Anmäl dig senast
31 oktober

Foton tagna på våra kurser och träffar, eller inspelningar av digitala evenemang, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild eller i en kurs som spelas in, meddelar du arrangören eller Växas representant på plats.
Här kan du läsa mer om vår personuppgiftspolicy