Gårdsträff Umeå - köttras på mjölkkor

Öka avelsframstegen och få samtidigt en lönsam kalv för dig och köparen. Välkomna att lära er mer om bl.a. NBDI - Nordisk Köttavelsvärdering på mjölkkor.

alt-text

Plats: Hörnsjö

Tid: 22 februari 10:30 - 15:00

Kostnad: Kostnadsfritt

Välkommen på gårdsträff med avelstema

Tjurkalvar av mjölkras kan vara svåra att sälja vidare, men varför ser det ut så, och vilka kalvar är det egentligen som efterfrågas av uppköparna?

Vid denna träff fokuserar vi på möjligheterna med användningen av köttrassemin i mjölkbesättningar! Träffen vänder sig till såväl mjölkproducenter som kalvuppfödare.

Vi inleder med ett studiebesök hos Andreas Eriksson i Hörnsjö som seminerat med enbart köttras och könssorterad mjölkras sen länge. Ni får veta hur Andreas kom fram till denna strategi och vilka fördelar han ser. Därefter bjuder HKScan på hamburgare och vi fortsätter med följande information i Åbrånets Limousins lokaler:  

  • Johanna Bengtsson, produktansvarig för kött avel, presenterar NBDI - Nordisk Köttavelsvärdering på mjölkkor, och hur du kan använda den i din strategi.
  • Avelsrådgivare Pauline Annerstedt presenterar verktyget Simherd – ett ekonomiskt hjälpmedel för att optimera din strategi med x-vik och kött.
  • HKScan informerar om kalvförmedlingsläget i Norrland och tipsar om vilka kalvar som är mest eftertraktade.
Eftersom det bjuds på lunch under träffen krävs anmälan för att kunna delta!
 
Träffen är delfinansierad av medel från Branschutvecklingspengen.
       
 
 
 
Frågor?
Pauline Annerstedt 010-471 01 94

Anmälningstiden har gått ut

Anmälningstiden har gått ut

Träff

Landskap
Västerbotten
Datum
22 februari
10:30 - 15:00
Anmälningstiden har gått ut

Foton tagna på våra kurser och träffar, eller inspelningar av digitala evenemang, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild eller i en kurs som spelas in, meddelar du arrangören eller Växas representant på plats.
Här kan du läsa mer om vår personuppgiftspolicy