Klövkurs med Christer Bergsten

Välkommen på klövkurs tillsammans med Christer Bergsten på Munkagårdsgymnasiet i Tvååker. Klövhälsan har stor betydelse för både djurvälfärd och ekonomi.

Tid: 20 november kl 8.45-16.30
Plats: Munkagårdsgymnasiet i Tvååker (lektionssalen i ladugårdsbyggnaden)

På denna kurs varvas teori med praktiska övningar för att du som lantbrukare ska lära dig mer om klövvård, olika klövsjukdomar samt att själv kunna sätta på kloss och lägga ett bandage vid behov.

Program

  • 8.45 Fika
  • 9.15 Teori: Behandling av klövsjukdomar, när ska kloss och bandage användas? Smittsamma klövsjukdomar, Vad är eksem, DD och limax? Förebyggande åtgärder.
  • 12.00 Lunch och ombyte till de praktiska övningarna
  • 13.00 Praktiska övningar: Visning och övning på slaktklövar, kliniska fall på levande kor, diagnos och behandling.
  • 16.00 Diskussion och sammfattning av dagen samt fika
  • 16.30 Avslut

Kursavgift: 2 900 kronor (exkl moms) lunch, fika och förbandsmaterial ingår

Anmälan
senast 11 november (bindande) här på webben.

Om du har frågor kontakta Johanna Bengtsson 010-471 03 43 eller johanna.bengtsson@vxa.se Max 15 deltagare/kursdag, vid många anmälningar blir det en kursdag även den 21 november.

Välkommen

Medtag egen skyddsutrustning (overall, stövlar, handskar, hörselskydd, ögonskydd och förkläde), samt klövverktyg (vass hovkniv, vinkelslip, rasp-eller fräskrona). Vi rekommenderar att ni tar med raspkrona eller 6-eller 11 skär. För att köpa fräskrona och eller hovkniv samt bandage och klossar för eget bruk har vi nu fått rabatt hos Prevly. Beställ direkt på deras hemsida, kontakta Johanna Bengtsson johanna.bengtsson@vxa.se, 010-471 03 43 för att få tillgång till rabattkoden.
Kursen ordnar förbandsmaterial och klossar till de praktiska övningarna

Anmälningstiden har gått ut.

Kurs

Plats
Halland
Dag och tid
20 november
Anmälan senast
11 november

Foton tagna på våra kurser och träffar, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild meddelar du Växa Sveriges representant på plats. Här kan du läsa mer om vår personuppgiftspolicy.