Mer mat Fler Jobb - Kor kring Kalvning

Lär dig allt om hur du sköter kon runt kalvning för att förebygga problem och ge henne optimala förutsättningar inför laktationen

alt-text

Plats: Online

Tid: 10:00 - 14:30

Kostnad: 750 kr för medlemmar i LRF och LI, icke medlemmar 1250 kr

​Fokus Kon runt kalvningen

Vill du lära dig mer om Kon runt kalvninegn? Funderar du på vad som kan var det som ligger bakom kalvningsförlamning och negativ energibalans och vad man kan göra för att minimera belastningen på kon runt kalvningen? Då är det här kursen för dig.
 
Kursinnehåll: Vi tar upp grundläggande kunskap och senaste forskningen kring utfodring och skötsel av kon från sinläggning till dagarna efter kalvning. Vi går igenom vad ni på gårdsnivå kan göra för att förebygga problem under tiden runt kalvning och för att få friska och starka kor som hat hög avkastning och jämna laktationskurvor. Under dagen blandar vi faktabaserad teori med praktiska exempel.

Mål med utbildningen: Du kommer att få en god grund för att bygga vidare på dina kunskaper om tiden runt kalvning. Du som redan är kunnig kommer att få viss repetition men även senaste nytt i form ny forskning och lite tips och trix. Ta tillfället att diskutera med likasinnade och få praktiska råd som du kan ta med dig hem till din besättning.

Passar dig som: Vill fördjupa och fräscha upp dina kunskaper om tiden runt kalvning, och är tex:

- Mjölkföretagare
- Ny mjölkföretagare
- Anställd på mjölkgård
- Intresserad av ny kunskap
- I behov av repetition

Frågor?
eva.soder@lrf.se

Anmälningstiden har gått ut

Kurs

Datum
4 maj
10:00 - 14:30
Anmälningstiden har gått ut

Foton tagna på våra kurser och träffar, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild meddelar du Växa Sveriges representant på plats. 
Här kan du läsa mer om vår personuppgiftspolicy