Nationellt Kalvläger

Är du mellan 5-25 år och intresserad av lära dig visa och styla kalvar samtidigt som du har kul med kompisar? Anmäl dig till kalvläger på Sötåsen.

alt-text

Plats: Sötåsen i Töreboda

Dag: 29 juni - 1 juli

Kostnad: 1000 kr/person

Lägret avslutas med Showmanship tävling klockan 13.00 då föräldrar, syskon och övrikt släkt/vänner är välkomna.

Vi bor på skolan och äter i deras matsal.

Hoppas vi ses!
Eva Krijger och Katarina Eriksson från Cow Junior Club, Västergötland
Ann-Christin Ivarsson, Hallands Kalvelit
Sötåsen med personal

Program och information

Torsdagen den 29/6 är det intransport och uppstallning av era kalvar/kvigor fram till 10.00. Det går bra att komma på onsdag kväll (28/6) meddela detta i så fall vid anmälan. Klockan 10.00 har vi gemensam start och genomgång om vad som kommer hända under lägertiden. Instruktör under lägret är Linda Olsson från Trollhättan som jobbar på Dunsåsens Lantbruk AB i Nossebro.

Är du mellan 5 - 25 år är du välkommen att delta. Är du 10 år eller yngre måste du ha ett betydligt äldre syskon eller helst en vuxen med under hela lägertiden. Det kommer finnas djur att låna, måste då meddela detta vid anmälan. Vi bor i klassrum på egna medtagna madrasser och äter alla måltider i skolans matsal.

Anmälan
Hämta anmälningsblanketten och skicka till Eva Krijger på mejl: koeva16@hotmail.com eller skicka med post: Hult 3, 548 93 Lyrestad

Det kommer finnas olika deltävlingar under lägret som du själv väljer om du vill delta i. På anmälningsblanketten står det 3 olika tävlingar som du sätter X om du vill delta i. Om du vill delta i klipp och styling så innebär detta att du ska klippa din kalv/kviga på en angiven tid och med en tidsbegränsning. Linda kommer vara domare för denna tävling. Om du vill delta i denna tävling måste du se till att ha utrustning som fön, saxar och olika borstar och sprayer med dig. Styling tävlingen bedöms under den avslutande showmanship tävlingen på lördagen.

Ensilage och halm till djuren sponsras av skolan. Övrigt foder tar var och en med sig som har egna djur med. Ni som lånar djur kommer allt finnas på plats.

Det kommer finnas boxar för de som har kalvar med sig som är yngre än 6 månader, men kalvarna måste vara avvanda från mjölk.

Finns även med ett dokument som måste fyllas i och skickas med anmälan om du har någon form av matallergi eller special kost.

Betalning gör ni på swish till Eva Krijger på 0709-11 66 01 senast 22 juni skriv kalvläger och deltagarens namn.

Glöm inte fylla i er mailadress som ni vill ha vidare information på. För det är så vi kommer skicka allt om lägret.

Ni kan även ringa till Katarina Eriksson från Växa på tel nr: 076-109 08 18 eller mail: katarina.eriksson@vxa.se om ni har frågor eller funderingar om lägret.

Frågor?
Katarina Eriksson Växa 0761090818

Anmälningstiden har gått ut

Anmälningstiden har gått ut

Träff

Landskap
Västergötland
Datum
29 juni - 1 juli
Anmälningstiden har gått ut

Foton tagna på våra kurser och träffar, eller inspelningar av digitala evenemang, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild eller i en kurs som spelas in, meddelar du arrangören eller Växas representant på plats.
Här kan du läsa mer om vår personuppgiftspolicy