Träff: Odling av gråärt och andra baljväxter till humankonsumtion

Upptäck möjligheterna med att odla gråärter och andra baljväxter till humankonsumtion. I Halland har vi stora möjligheter att odla mer baljväxter, få reda på hur!

alt-text

Plats: Växas driftplats i Falkenberg

Tid: 29 november 12:00 - 16:00

Kostnad: Kostnadsfritt

Välkomna på träff om odling av gråärt och andra baljväxter till humankonsumtion! På träffen fokuserar vi på ekologisk produktion men alla odlare är välkomna och har möjlighet att ställa frågor.

Det är viktigt att möta den efterfrågan som finns på marknaden efter vegetabiliskt protein. 
Produktion av vegetabiliskt protein är en möjlighet för svenskt jordbruk! Idag importeras den största delen av de proteingrödor som går till humankonsumtion. Det är synd eftersom det finns stor potential att odla dessa grödor i Sverige!

Kom och lär dig mer om odling och hantering av gråärt och andra baljväxter till humankonsumtion. Ingrid Holmberg, växtodlingsrådgivare på Växa berättar om gråärtsodling.

Nordisk Råvara och Kalmar Ölands Trädgårdsprodukter, de två största aktörerna inom baljväxter till humankonsumtion på den svenska marknaden berättar om sina verksamheter och om hur det fungerar att odla till dem. 
Du kommer även få höra odlare berätta om sina erfarenheter av gråärt.

Den här träffen är en del i ett projekt som genomförs av Växa Sverige för att undersöka möjligheterna med odling av ekologisk gråärt till humankonsumtion.

Vill du veta mer om träffen och projektet är du välkommen att höra av dig till Ingrid Holmberg. 

Träffen är kostnadsfri och finansieras av Jordbruksverket.

     

Frågor?

Ingrid Holmberg,  010-471 03 53

Anmälningstiden har gått ut

Anmälningstiden har gått ut

Träff

Landskap
Halland
Datum
29 november
12:00 - 16:00
Anmälningstiden har gått ut

Foton tagna på våra kurser och träffar, eller inspelningar av digitala evenemang, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild eller i en kurs som spelas in, meddelar du arrangören eller Växas representant på plats.
Här kan du läsa mer om vår personuppgiftspolicy