Onlinekurs - Säker djurhantering

Lär dig mer om vilken betydelse utformning av stallet, inredningen och ditt kroppsspråk har för att du ska vara säker i hanteringen av djuren.

alt-text

Plats: Digitalt, via Teams

Tid: 24 mars 09:30 - 12:30

Kostnad: Kostnadsfritt. Aktiviteten finansieras via Landsbygdsprogrammet.

Stefan Wistrand är expert inom säker djurhantering och delar med sig av sin kunskap och erfarenheter om betydelsen av utformning av stall och stallinredning för att hanteringen av djuren ska kunna utföras på ett säkert sätt. Du får även lära dig om vilka situationer kring djuren som är de mest riskfyllda och hur du gör för att minimera risken för skador.

Sophie Atkinson går igenom det grundläggande inom om hanteringstekniker som baseras på Low Stress Stockmanship (LSS-metoden). LLS-metoden baseras på hantering utifrån hur kon ser sin omgivning, vad kornas kroppsspråk betyder och hur vi kan använda vårt kroppsspråk för att anpassa oss till korna naturliga instinkter. Genom att använda den kunskapen i hantering med djuren kan vi bidra till en lugnare och säkrare hantering.

Program

  • Föreläsning om säker djurhantering
  • Genomgång av LLS-metoden

Därefter diskussioner och deltagarna får komma med egna frågeställningar.

Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

eu-flagga.png

Frågor?
Martina Westlund, tel. 010-471 05 84 

Anmälningstiden har gått ut

Anmälningstiden har gått ut

Kurs

Datum
24 mars
09:30 - 12:30
Anmälningstiden har gått ut

Foton tagna på våra kurser och träffar, eller inspelningar av digitala evenemang, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild eller i en kurs som spelas in, meddelar du arrangören eller Växas representant på plats.
Här kan du läsa mer om vår personuppgiftspolicy