Onlinekurs för djurskötare del 3

Tiden runt kalvning är tredje temat i en serie om tre kurser med praktisk inriktning och erfarenhetsutbyte

alt-text

Plats: Digitalt via Microsoft Teams

Tid: 09:00 - 12:30

Kostnad: 1000 kr/uppkoppling

​I denna kurs tar vi upp den viktiga tiden runt kalvning. Foder och skötsel under sista delen av sinperioden och uppstarten efter kalvning. Vad behöver kon och hur löser vi det ute på gården.
 
Kursen vänder sig till dig som dagligen arbetar med mjölkkor. Anställd djurskötare, förman eller egen företagare, spelar ingen roll, bara du är intresserad av att lära dig mer och är villig att dela med dig av dina egna erfarenheter. Kurserna är inriktade på den praktiska delen av arbetet snarare än en teoretisk fördjupning.
 
Kursen körs digitalt via Teams. Du behöver inget program utan får en länk och instruktioner om hur du kopplar upp dig i samband med att du anmäler dig. 

Vid varje kurstillfälle är det en föreläsning på det aktuella temat och sedan följer diskussioner i mindre grupper mellan gruppdeltagarna, för att sedan diskuteras igen vid mötet där hela gruppen deltar.

Ansvarig för kurserna är Malin Fröjelin och Pernilla Olsson. Malin är produktionsrådgivare i område Väst, och arbetar med traditionell foderrådgivning, fullfoder, eko, robot, djurförsörjningsplaner, personalfrågor, ERFA-grupper och kursverksamhet. Tidigare arbetade hon på VikingGenetics. Pernilla är produktionsrådgivare i område Öst med fokus på utfodring, mjölkkvalité och kosignaler. I sitt arbete med ”Fråga Kon” har hon fått föreläsa på IDF:s årsmöte i Belfast 2017 och ordnat en workshop för EDF-bönder på deras årsmöte i Portugal 2018.

Frågor?

Malin Fröjelin 010-471 04 30 malin.frojelin@vxa.se Pernilla Olsson 010-471 07 35 pernilla.olsson@vxa.se

Anmälningstiden har gått ut

Kurs

Datum
5 maj
09:00 - 12:30
Anmälningstiden har gått ut

Foton tagna på våra kurser och träffar, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild meddelar du Växa Sveriges representant på plats. 
Här kan du läsa mer om vår personuppgiftspolicy