Onlinekurs Värdera djurvälfärden i din besättning

Att använda kobedömningar som ett sätt att utvärdera djurvälfärd blir allt vanligare. Kursen besvarar frågorna hur, varför och till vilken nytta.

alt-text

Plats: Digitalt via Teams

Tid: 10:00 - 12:30

Kostnad: 400 kr per deltagare

​Kursen äger rum 3/3 kl. 10:00-12:30 och 9/3 kl. 10:00-12:00

Kursen är uppdelad på två tillfällen. Mellan dess tillfällen ingår ett praktiskt moment som utförs på den egna gården. Första tillfället ägnas åt att gå igenom grunderna för kobedömning och kopplingen till djurvälfärd. Deltagarna får arbetsmaterial för testa hemma och kanske se sin djurhållning ur ett nytt perspektiv. Vid andra tillfället baseras kursen på det som kursdeltagarna hittat i sina besättningar. Fokus ligger då på att diskutera hur resultaten kan tolkas och användas för att trimma djurhållningen.

Kursen ger både kunskap som gör det enklare att gå mejeriernas och konsumenternas krav till mötes samt praktiska råd om hur resultat från kobedömningar kan användas av gården.

Föreläsare Karin Thunberg var en av de första att utföra djurbedömningar i svenska besättningar och hon delar nu med sig av sin kunskap. Vid andra kurstillfället deltar veterinär Anna-Lena Hegrestad, som idag är en del av Växas utvecklingsavdelning. Hon har många års erfarenhet av besättningsrådgivning och föreläser ofta för andra veterinärer och rådgivare.

Kallelse med länk till Teams skickas dagen innan kursstart.

 

eu-flagga.png

Frågor?

Karin Thunberg 010-471 07 28 Anna-Lena Hegrestad 010-471 09 34

Anmäl dig här senast 1/3

Kurs

Datum
3 mars
10:00 - 12:30
Anmäl dig senast
01 mars

Foton tagna på våra kurser och träffar, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild meddelar du Växa Sveriges representant på plats. 
Här kan du läsa mer om vår personuppgiftspolicy