Träff - Köttrassemin i mjölkbesättningar

Hur kan aveln optimeras i din egen besättning och samtidigt skapa lönsamhet i hela kedjan? Välkommen på träff för att diskutera kött på mjölk!

alt-text

Plats: Krokoms Wärdshus, Föllingevägen 2, 835 32 Krokom.

Tid: 20 april 09:30 - 15:00

Kostnad: 350 kr

​Mjölkraskalvar kan vara svåra att sälja vidare, men varför ser det ut så, och vilka kalvar är det egentligen som efterfrågas av uppköparna? Välkommen till en träff där vi tillsammans med HKScan fokuserar på möjligheterna med användningen av köttrassemin i mjölkbesättningar! Träffen vänder sig till såväl mjölkproducenter som kalvuppfödare. 

Medverkande: Avelsrådgivare Maja Sundström visar på hur vi med hjälp av en avelsstrategi kan få fram de mest gynnsamma förutsättningarna för varje gård.
Produktansvarige avel köttraser Johanna Bengtsson, presenterar NBDI, ett index för Nordisk Köttavelsvärdering på mjölkkor, och vi tittar på hur man kan använda det i sin strategi.
Lars Nilsson och Per Olsson från HKScan presenterar nuvarande marknadssituation, hur efterfrågan ser ut och visar på möjligheter framåt.
Medverkar gör även Anna Bergfors, produktionsrådgivare Växa. 

Program: Kl 9.30 börjar vi med förmiddagsfika, runt 12 tar vi uppehåll för Wärdshusets lunchbuffé och 14.30 avrundar vi dagen med fika med gemensam diskussion. 

Anmäl dig på www.vxa.se/kalender. 

HKSCAN-blue-CMYK (002).PNG

Frågor?
Maja Sundström - 076-118 44 84

Anmäl dig senast 14 april

Anmäl dig här senast 14/4

Träff

Landskap
Jämtland Härjedalen
Datum
20 april
09:30 - 15:00
Anmäl dig senast
14 april

Foton tagna på våra kurser och träffar, eller inspelningar av digitala evenemang, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild eller i en kurs som spelas in, meddelar du arrangören eller Växas representant på plats.
Här kan du läsa mer om vår personuppgiftspolicy