Seminarium med fokus på klimat

Digitalt seminarium för dig som är nyfiken på hur du kan minska företagets klimatpåverkan, öka lönsamheten och rusta dig för ett nytt klimat.

alt-text

Plats: Digitalt

Tid: 09:00 - 12:00

Kostnad: Gratis

​Seminariet riktar sig till dig som har mjölk- eller köttproduktion och vill veta mer om hur du kan minska företagets klimatpåverkan, öka lönsamheten och rusta dig för ett nytt klimat. En rad föreläsare medverkar.
 
Program:
  • Helena Jonson, landshövding i Jönköpings län inleder dagen. I rollen som regeringens utredare berättar hon om pågående utredning om fossilfritt, oberoende lantbruk.
  • Elin Ratcovich, produktions- och hållbarhetsrådgivare, Växa Sverige, berättar om effektiva och lönsamma åtgärder på gårdsnivå för att minska klimatavtrycket.
  • Anders Karlsson, SLU, föreläser om hur olika produktionsfaktorer från jord till tallrik kan påverka köttets ätkvalitet.
  • Hagshultskossorna och Kalset Mjölk berättar om sina verksamheter och klimatförbättrande åtgärder.
  • Frida Moberg, Länsstyrelsen, visar hur länet och matproduktionen kommer att påverkas av klimatförändringarna.
  • Pernilla Ardholt, Länsstyrelsen, berättar om rådgivningen inom Greppa Näringen.
  • Anna Werbitsch Arnell, Länsförsäkringar Jönköping, belyser klimatsäkring och riskförebyggande arbete på gården.

Seminariet arrangeras av Region Jönköpings län, LRF och Länsstyrelsen i Jönköpings län som ett samarbete inom ramen för arbetet med den regionala livsmedelsstrategin i Jönköpings län.

Anmäl  via anmälningsformulär hos Länsstyrelsen Jönköping.
 
Frågor?
Elin Ratcovich, 010-471 07 01, elin.ratcovich@vxa.se

Anmälningstiden har gått ut

Kurs

Datum
23 februari
09:00 - 12:00
Anmälningstiden har gått ut

Foton tagna på våra kurser och träffar, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild meddelar du Växa Sveriges representant på plats. 
Här kan du läsa mer om vår personuppgiftspolicy