Avel

TST-tång

Tång för Genomisk Analys och öronmärkning

Ett enkelt och smidigt sätt för provtagning av dina djur - med specialtången kan du ta ut ett vävnadsprov i samband med öronmärkningen.

alt-text

Så får du maximal ekonomisk effekt

Testa dina hondjur och välj ut vilka kvigor och kor som ska bli mödrar till nästa generations mjölkkor. Provet tar du samtidigt som du öronmärker. Öronmärket är utrustat med en liten kapsel där provet hamnar, så med ett litet klick är allt fixat. Använd resultatet i kombination med könssorterade doser på de genetiskt bästa djuren och köttras på de sämre.

Så här tar du provet med tången

Genomiska analyser som abonnemang

När du provtar med tång behöver du bara skicka in dina prover. Ingen separat beställning behövs. Du får vadderade kuvert till dina prover. Redan frankerat – bara att lägga i och posta.

Så enkelt är det

  • Dina kuvert levereras automatiskt med posten
    - sex stycken i maj och lika många i november.

  • Lägg de prover som ska analyseras i kuvertet
    - du betalar för de prover du skickar in för analys.

  • Skicka dina prover en gång i månaden
    - efter att kalvningen är inrapporterad.

Vill du också abonnera på genomiska analyser?
Mejla ditt önskemål till kokontroll@vxa.se

Om det är tvillingar som ska testas, behöver du ta ut hårprov och göra beställningen i MinGård®. 

Beställning av Genomisk Analys - bäst pris med tång!

Provtagning med tång är det enklaste och smidigaste sättet för Genomisk Analys, och en klar fördel när du vill testa en större del av djuren i besättningen. Priset för provtagning med tång är 41 kronor lägre jämfört med TEGO.

När du har märkt kalven och tagit ut provet, kan du förvara provkapseln i kylskåp medan du beställer analysen. I den genomiska analysen får du också ut härstamningsverifiering för både mjölk- och köttraser.

Mer om Genomisk Analys

Beställning av TST-tång och märken

Besök stallmastaren.se för att beställa Combi Junior TST Tång och OS ID TST öronmärke. Tänk på att beställa en extra nummerserie med vanliga öronmärken till eventuella korsningsdjur och renrasiga tjurkalvar. Eller så kastar du proverna som inte ska analyseras. Du betalar endast för de prover som du skickar in.

Beställ på stallmastaren.se

Tips! 

Vid leverans av OS ID TST öronmärken får du 2 brickor per djur. En vanlig och en med provkapsdel. Använd den vanliga öronbrickan i samband med märkning av kalvarna när de föds. Då blir det lättare att hålla reda på vem som är vem.

Avsätt sedan en fast dag i månaden för märkning med provtagning. Det kan vara i samband med avhorning, eller ett annat tillfälle som ger en lagom stor grupp att märka, exempelvis 10 i taget. Det viktiga är att skicka in proverna kontinuerligt så att provkapslarna inte blir liggandes!  

Kontakta mig