Utveckla företaget

Hållbarhetsrådgivning

Hållbarhetsrådgivning

Du kan öka effektiviteten och lönsamheten samtidigt som du bidrar till ett sänkt klimatavtryck. Hos oss hittar du kunskapen och verktygen för ett hållbart lantbruk.

alt-text

Klimatanalys av produktionen

Tillsammans kan vi gå igenom resultatet från en befintlig analys, som Arla klimatberäkning, Agrosfär från Agronod, Greppas Klimatkollen eller Klimatkalkylen från DataVäxt. Det finns också möjlighet att titta på vilka hållbara åtgärder som ger bäst effekt - både för klimat och lönsamhet. Med personlig hållbarhetsrådgivning får du en tydlig bild av vilka områden som behöver extra uppmärksamhet.

Inregistrering av data till klimatberäkningar

Flera mejerier genomför klimatberäkningar hos sina medlemmar. Hållbarhetsrådgivarna kan snabbt och effektivt hjälpa till med att förtydliga vilken data som behövs i de olika verktygen, och även registrera in det som efterfrågas.

Analys som visar effekt av olika insatser

Vad händer om du minskar celltalet eller ökar fodereffektiviteten? Växa Klimatsimulator genererar en analys som visar effekterna av planerade insatser, redan innan du genomför dem. Det ger dig nya insikter om vad som har stor och liten betydelse på den egna gården. Baserat på din gårds uppgifter tar vi fram en analys som visar resultatet på produktionen, klimatavtrycket och ekonomin.

Klimatkollen

Klimatkollen fokuserar på minskad klimatbelastning inom lantbruket. Det är en del av det långsiktiga rådgivningsprogrammet Greppa Näringen. Det finns fyra olika moduler inom Klimatkollen, två för växtodlingsgårdar och två för djurgårdar.

Under rådgivningen beräknas gårdens utsläpp av växthusgaser. Därefter analyseras vad som har stor betydelse för utsläppen och hur de kan minskas.

Vill du veta mer om hållbarhetsrådgivning?

Kontakta oss

Arbetar som:
Hållbarhetschef

Telefon:
010-471 03 32

Mobiltelefon:
073-0733127

Kontakta mig