Grafisk profil

Här hittar du olika varianter av Växas logotyp att ladda ner. Till hjälp finns också riktlinjer för hur logotypen får användas.

Växas logotyp

Vår logotyp innehåller en unik Växa-ordbild som tillsammans med symbolen skapar stark igenkänning. Den horisontella logotypen ska användas i första hand.

Logotypen får inte ändras eller förvrängas och Växa-ordbilden får aldrig användas separat. Logotypen finns som positiv, negativ, vit, svart och PMS.

alt-text

Minsta storlek

Horisontella logotypen minst 17 px/6 mm

Kompakta logotypen minst 37 px/13 mm

alt-text

Frizon

Frizonen runt Växas logotyp ska alltid lämnas tom för att skilja den från andra element.

Hur stor är frizonen?

För alla versioner av logotypen är minsta frizonen satt till höjden av den markerade delen av bokstaven Ä i Växas horisontella logotyp. Frizonen får vara större.

Vissa användningsområden kräver att man undantar regeln om frizon, exempelvis vid profilering av skyltar. Om du undrar över något är du välkommen att kontakta oss. Skicka din fråga till info@vxa.se.

alt-text

Bakgrund

Logotypen får användas mot färgade bakgrunder eller bildbakgrunder. Var noga med att det är en kontrast mellan bild/färg och logotyp för att säkerställa att logotypen har bra läsbarhet.

När logotypen är placerad ovanpå en bild, är det viktigt att den syns tydligt och inte försvinner i bilden.

alt-text

Växas symbol

Växas symbol speglar Växa som det innovativa kunskapsföretaget. Symbolen står för nötkreatur, omhändertagande och kunskapsberikande som är de tre grundpelarna i vårt DNA.

alt-text

Horisontell logotyp

Den horisontella logotypen ska användas i första hand.

Horisontell logotyp PNG

Horisontell logotyp PDF

Horisontell logotyp CMYK

Horisontell logotyp PMS

Horisontell logotyp EPS