Vxa.se och Min sida håller tillfälligt stängt under torsdag den 20 september mellan kl. 19:00 - 23:00, på grund av underhållsarbete. Därefter kan du använda både webbplatsen och dina tjänster igen.

alt-text

Betongarbeten för bättre djurhälsa

Fräscha och stabila underlag för djuren ökar fruktsamheten och har en positiv effekt på celltalet. Vår spårrillningsmetod säkrar golvet och minskar riskerna för fallskador och fläkningar. Med vårt renoveringssystem för betonglagning är kotrafiken igång igen efter några timmar utan att produktionen blivit lidande.

På mjölkgårdar med hög kotrafik ställs höga krav på betongen. Vi lagar slitskador i drivgångar, foderbord, spalter och områden kring mjölkgropar med ett snabbhärdande lagningsbruk och utan driftsavbrott.

Extra slitstark Epoxi

För att få en lite extra slitstark yta rekommenderar vi Epoxi. Det tar lite längre tid att härda men det är mödan värt. Epoxi-bruk läggs på en torr yta och täpper till både stora och små skador. Ytan är färdig att belastas efter tre dygn.

Broschyr: Epoxi - för foderbord och golv (PDF)

Broschyr: PolyAC för foderbord (PDF)

Broschyr: Dags för nytt mjölkrumsgolv (PDF)

Effektiv snabbfix för aktiva vattenläckor

Waterplug används för tätning av aktiva vattenläckor och vid förankring av bultar. Den fäster fint på vått underlag och kan belastas redan efter 5 minuter.

Med hjälp av en mycket stark maskin skär vi djupa spår i betongen. I drivgångar och övergångar skärs ett rutnät medan skrapgångar och spalt får ett enkelspår. Spårdjupet är 2-3 mm och bredden anpassas efter behov.

Broschyr: Snabbhärdande lagningsbruk (PDF)

Broschyr: Waterplug - snabbtorkande expanderande bruk (PDF)

Säkra fruktsamheten med halkfria golv

Vår spårrillningsmetod säkrar golvet och minskar riskerna för fallskador och fläkningar. När djuren har ett stabilt underlag blir brunstbeteendet mer naturligt och fruktsamheten ökar.

För att kunna rilla behövs nyskrapade (inte nödvändigtvis tvättade) ytor, tillgång till vatten och trefasel. Vi behöver också din hjälp att fösa undan djuren medan arbetet pågår.

Kontakta oss

Kontakta oss om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig med betongarbeten.

Ingemar Eriksson Avdelningschef, Falkenberg
Tel: 010-471 03 22
Mob: 070-833 00 54
E-post:  ingemar.eriksson@vxa.se

Lars-Erik Karlsson Affärsområdeschef
Falköping Tel: 010-471 04 28
Mob: 070-574 01 03
E-post: lars-erik.karlsson@vxa.se

Kontakta mig