alt-text

Kvävebilen levererar direkt hem till dig

Bokar du dina doser själv? Eller har du tagit fram en avelsstrategi tillsammans med oss? Vi levererar dina doser var 4-8 vecka. Fri frakt om du köper minst 10 doser.

I vår dosservice ingår fri påfyllnad av kväve och fritt förbrukningsmaterial som du behöver för dina semineringar. Det finns också ett litet lager av övrig seminutrustning, till exempel pistoletter, peang eller sax.

För dig som avelsplanerar på egen hand

Du som gör din egen avelsplan hittar massor av bra information hos oss. När du är klar med din plan och valt dina doser levererar vi dem till dig.

   1. Börja din avelsplan här: Använd Växa Sveriges Tjurkatalog och andra rekommenderade listor för att välja ut dina tjurar:
    Tjurkatalogen 
    VikingGenetics rekommenderade listor
    Dosshopen

   2. Arbeta med din avelsplan: I programmet Genvägen kan du matcha dina kor med de bästa tjurarna. Läs mer om avelsplanering
   3. Välj doser i Dosshopen: Välj och beställ dina doser i vår dosshop. Gå till Dosshopen

För dig som vill avelsplanera på ett enklare sätt!Flödesschema för dosleverans. Första avelsstrategi sedan Avelsplan sedan leverans

Vi vill göra det enklare och effektivare för dig att planera din avel. Istället för att du letar lämpliga tjurar, gör ditt tjurval och beställer doser tar vi, tillsammans med dig, fram en avelsstrategi - komplett med avelsplan , tjurval, aktiviteter och dina mål för besättningen. Då kan du fokusera på ditt fruktsamhetsarbete och dina semineringar. Rätt dos till rätt ko på plats i kärlet vid inseminationen.

Kontakta oss

Starta igång ditt strategiarbete med oss! Ring eller använd formuläret så kontaktar vi dig.

Kontakta mig