Avel

Dosservice

Dosservice

Beställ dina doser i DosShop och få hemleverans. Kvävebilen levererar direkt till din gård, var åttonde vecka året runt.

alt-text

Dosbeställning

I dosservicen ingår fri påfyllnad av kväve och fritt förbrukningsmaterial som du behöver för dina semineringar. Det finns också ett litet lager av övrig seminutrustning, till exempel pistoletter, peang eller sax.

– Vid köp av tio doser eller fler, betalar du ingen besöksavgift.

Beställ dina doser direkt i dosshopen, via dossäljaren eller genom din avelsrådgivare. Det går också bra att handla direkt från kvävebilen, men när du beställer i förväg ökar chansen till att få det du önskar.

För dig som avelsplanerar på egen hand

Du som gör din egen avelsplan hittar massor av bra information hos oss. När du är klar med din plan och valt dina doser levererar vi dem till dig.

   1. Börja din avelsplan här:
    Använd Tjurkatalogen och rekommenderade listor i DosShop för att välja ut dina tjurar.
    Tjurkatalogen

   2. Arbeta med din avelsplan
    I programmet Genvägen kan du matcha dina kor med de bästa tjurarna.
    Läs mer om avelsplanering

   3. Välj och beställ dina doser i DosShop 
    DosShop

För dig som vill avelsplanera på ett enklare sätt

Ta fram din avelsstrategi tillsammans med oss. Du får den komplett med avelsplan, tjurval, aktiviteter och dina mål för besättningen. Då kan du fokusera på ditt fruktsamhetsarbete och dina semineringar. Rätt dos till rätt ko på plats i kärlet vid inseminationen. Enkelt och effektivt.

Viktig information vid köp av importtjurar!

Kontakta mig

Kontakta oss

Vill du också ha besök av kvävebilen? Eller är du intresserad av att komma igång med strategiarbetet? Hör av dig till oss!

Kontakta oss