Fruktsamhet

Växa Control®

Växa Control®

Det effektiva brunst- och hälsoövervakningssystemet för mjölk- och köttbesättningar som ger dig möjlighet att göra säkra val för att kontinuerligt förbättra din besättnings resultat.

alt-text

Aktivitetsmätare för brunstkontroll och hälsa

Du får ut det mesta av dina kor, din gård och ditt företag - från dag ett och långt in i framtiden. Växa Control® är den smarta aktivitetsmätaren som kombinerar övervakningsfunktioner och hanteringsverktyg i ett lättanvänt system. Alla på gården får tillgång till relevanta insikter i realtid. När som helst och var som helst - via PC, surfplatta och mobil.

Vilka förbättringar vill du göra?

Växa Control® ger dig möjlighet att göra säkra val för att kontinuerligt förbättra din besättnings resultat. I systemet kan du tydligt se hur externa faktorer och interna beslut påverkar besättningens beteende och prestationer. Du får värdefull information för att utvärdera effekter vid förändrade fruktsamhets- och utfodringsstrategier, stallmiljö och mjölkningsrutiner.

Stabilt och beprövat system

  • Enkelt att installera.
  • Webbaserat användargränssnitt.
  • Beprövad teknik, baserad på mer än 40 års erfarenhet.
  • Förväntad livslängd 8-10 år.
  • Enkelt att ansluta till andra mangamentprogram.
  • Fungerar till kor och kvigor på lösdrift.

brunst-vaxacontrol.pngRepro

Du får en tydlig bild av alla kor i brunst och en optimal tidpunkt för insemination med störst chans till befruktning. Kor med fertilitetsproblem uppmärksammas av systemet. Insikt i brunstcykeln för varje ko kompletterad med kalenderdata hjälper dig att förbättra besättningens fertilitet. Det ger dig mer kontroll och du kan agera tidigare.

halsa-vaxacontrol.pngHälsa

Upptäck hälsoproblem innan kliniska tecken och symtom är synliga för det mänskliga ögat. Du får dessutom uppsikt över kor i den känsliga perioden kring kalvning och i början av laktationen, och kan se hur ett djur svarar på en behandling. Det sparar både tid och pengar.

position-vaxacontrol.pngPosition

Ett snabbt och enkelt sätt att hitta kor som behöver uppmärksamhet eller behandling. Du ser deras aktuella position i stallet på en karta med hjälp av ett klick på din PC, surfplatta eller smartphone.

  Repro Hälsa Position
Brunstövervakning x x x
Ättider x x x
Hälsoövervakning   x x
Idissling   x x
Gruppövervakning   x x
Lokalisering     x

Smart och hållbar transponder

Bekvämt för kon med en allt-i-ett-enhet som fästs på halsremmen. Den är lätt att fästa och sitter kvar utan problem.

  • Dataöverföring i realtid och lång räckvidd.
  • 24-timmars dataminne.
  • Passiv ISO-kompatibel identifieringsteknik.
  • Robust konstruktion för gårdsmiljö.

Arbetar som:
Produktchef Växa Control®

Telefon:
010-471 03 15

Mobiltelefon:
073-633 72 80

Kontakta mig

Tack!

Nu har din fråga skickats till oss.
Du får en bekräftelse till din e-postadress.

Powered by Nedap

Mätningar och algoritmer valideras av universitet och forskningsinstitut under olika förhållanden runt om i världen. Läs mer på nedap.com/validations.