Fruktsamhet

Växa Control®

Växa Control®

Det effektiva brunst- och hälsoövervakningssystemet för mjölk- och köttbesättningar som ger dig möjlighet att göra säkra val för att kontinuerligt förbättra din besättnings resultat.

alt-text

Aktivitetsmätare för brunstkontroll och hälsa

Du får ut det mesta av dina kor, din gård och ditt företag – från dag ett och långt in i framtiden. Växa Control® är den smarta aktivitetsmätaren som kombinerar övervakningsfunktioner och hanteringsverktyg i ett lättanvänt system. Alla på gården får tillgång till relevanta insikter i realtid. När som helst och var som helst – via PC, surfplatta och mobil.

Vilka förbättringar vill du göra?

Växa Control® ger dig möjlighet att göra säkra val för att kontinuerligt förbättra din besättnings resultat. I systemet kan du tydligt se hur externa faktorer och interna beslut påverkar besättningens beteende och prestationer. Du får värdefull information för att utvärdera effekter vid förändrade fruktsamhets- och utfodringsstrategier, stallmiljö och mjölkningsrutiner.

Stabilt och beprövat system

 • Enkelt att installera.
 • Webbaserat användargränssnitt.
 • Beprövad teknik, baserad på mer än 40 års erfarenhet.
 • Förväntad livslängd 8-10 år.
 • Enkelt att ansluta till andra mangamentprogram.
 • Fungerar till kor och kvigor på lösdrift.

brunst-vaxacontrol.pngRepro

Du får en tydlig bild av alla kor i brunst och en optimal tidpunkt för insemination med störst chans till befruktning. Kor med fertilitetsproblem uppmärksammas av systemet. Insikt i brunstcykeln för varje ko kompletterad med kalenderdata hjälper dig att förbättra besättningens fertilitet. Det ger dig mer kontroll och du kan agera tidigare.

halsa-vaxacontrol.pngHälsa

Upptäck hälsoproblem innan kliniska tecken och symtom är synliga för det mänskliga ögat. Du får dessutom uppsikt över kor i den känsliga perioden kring kalvning och i början av laktationen, och kan se hur ett djur svarar på en behandling. Med funktionen värmestress kan du övervaka och förebygga innan stressen får konsekvenser för djuren. Mer om Växa Control® Värmestress.

position-vaxacontrol.pngPosition

Ett snabbt och enkelt sätt att hitta kor som behöver uppmärksamhet eller behandling. Du ser deras aktuella position i stallet på en karta med hjälp av ett klick på din PC, surfplatta eller smartphone.

 

 

  Repro Hälsa Position
Brunstövervakning x x x
Ättider x x x
Hälsoövervakning   x x
Värmestress   x x
Idissling   x x
Gruppövervakning   x x
Lokalisering     x

Smart och hållbar transponder

Bekvämt för kon med en allt-i-ett-enhet som fästs på halsremmen. Den är lätt att fästa och sitter kvar utan problem.

 • Dataöverföring i realtid och lång räckvidd.
 • 24-timmars dataminne.
 • Passiv ISO-kompatibel identifieringsteknik.
 • Robust konstruktion för gårdsmiljö.
 • Går även att använda i flera stall med milslånga avstånd emellan.

Välj mellan abonnemang eller köp

Kom igång till en låg kostnad med ett abonnemang. Eller köp din Växa Control® till en engångskostnad. Du har alltid möjlighet att köpa till fler transpondrar eller utöka ditt abonnemang. Allt efter dina egna behov – det går exempelvis att kombinera Repro och Hälsa i samma system.

Frågor och funderingar? 

Om du vill veta mer om Växa Control® är du välkommen att kontakta oss.
Antingen via telefon: 010-471 06 40 eller på mejl: vaxacontrol@vxa.se

Kontakta oss

Man med kor
Moshult var först ut med Växa Control®

Stefan Andersson på Moshult tycker att Växa Control® är toppen! Även under betessläppet klarade aktivitetsmätarna trycket.
Stefan Andersson: "Vi är jättenöjda!" 

 

Arbetar som:
Produktchef Växa Control®

Telefon:
010-471 03 15

Mobiltelefon:
073-633 72 80

Kontakta mig

Powered by Nedap

Mätningar och algoritmer valideras av universitet och forskningsinstitut under olika förhållanden runt om i världen. Läs mer på nedap.com/validations.