alt-text

Kopodden - för oss som gillar kor

I tio avsnitt, varje måndag med start 14 juni, följer vi med Lotta Bromé till vinnarna av Årets Mjölkbonde®.

Kopodden görs av oss på Växa med välkända Lotta Bromé som programledare. I podden får du höra vinnarna av Årets Mjölkbonde berätta om vad som gjort deras gårdar framgångsrika och vad de brinner för. I varje avsnitt presenteras gårdens favoritko som symbol för kons och nötkreaturens betydelse i det svenska lantbruket. De delar också med sig av sina egna och branschens utmaningar.

Inspiration, kunskap och stolthet

Betydelsen av att vara stolt över sitt arbete som företagare och bonde, och över rollen som matproducent. Lantbrukarna berättar om sin vardag och om ett eller flera ämnen de är speciellt intresserade av. Ledarskap, avel, vikten av att ha roligt på jobbet, marktillgång, djurhälsa och generationsskifte diskuteras. Utmaningar som vildsvin och hur krångliga regelverk försvårar arbetet, är också ämnen som plockas upp.

Experter deltar i programmen och Växas rådgivare bidrar med kommentarer och delar med sig av sin kunskap. Du hör även landsbygdsminister Jennie Nilsson svara på stora och små frågor kring det svenska lantbruket.

Lyssna till nya avsnitt varje måndag morgon

Poddavsnitten släpps varje måndag morgon kl. 03:00 från och med 14 juni till och med 16 augusti. I möjligaste mån besvaras frågor från dig som lyssnare. Vill du komma i kontakt med Kopoddens redaktion - skicka ett mejl till kopodden@vxa.se.  

Alla avsnitt

Nya avsnitt varje måndag kl. 03:00 på Spotify, Itunes, Podcaster och Google Podcasts. Du kan också lyssna på dem här senare.

alt-text

Kopodden


Avsnitt 10 - Christinelund
30 min - 16 augusti 2021 

Om Årets Mjölkbonde®
Den finaste utmärkelsen en mjölkföretagare i Sverige kan få är Årets Mjölkbonde. Priset har sedan 2012 årligen delats ut av Ludvig & Co och Växa till den mjölkbonde som i hård konkurrens bedöms vara branschens skickligaste företagare, och vinnaren får därför även titeln Årets Mjölkföretagare®.