Glädje ger energi ger lönsamhet ger glädje…

Människor som lyckas riktigt bra gillar det de gör, säger Dorit Greve när hon på Mjölkföretagardagen i Västerås, inleder sitt föredrag om hur viktigt arbetsglädje är på jobbet. Dorit menar att vi kan inspireras från idrottsvärlden, där alla verkligen älskar det de gör. Ett konkret exempel på en person att lära av är Mette Bloch, världsmästare i rodd, som brukade säga att ”Ju mer jag tränar, desto mer tur har jag!”.

En stor del av att få energi och arbetsglädje är att ha rätt attityd och rätt vilja. För att få mer energi i arbetet underlättar det om man är nyfiken och öppen, att man vågar lära nytt och att man är beredd att förändra sig. För att få energi och glädje är det också viktigt att fokusera på det positiva. Dorit påpekar att det man fokuserar på det är också ofta det man får mer av!

Publiken på Mjölkföretagardagen i Västerås får resonera om vad som ger energi, och blir överens om att positiva och glada människor ger energi. Det som tar energi är ofta gnäll över sådant som man inte kan påverka. Ett exempel på något som det ofta gnälls över är faktiskt mjölkpriset, och mjölkpriset är svårt att påverka, konstaterar publiken. I publiken är man också överens om att det ger energi att få beröm och att ge beröm!

Dorit betonade också att man som företagsledare är ett föredöme för de som man arbetar med, både i nätverket runt gården och anställda. Det är därför bra att träna på att ge beröm, så att det kommer naturligt. Dorit avslutar sin presentation med att det är värt att tänka på att de som lyckas i sina företag många gånger är personer som är duktiga på att ge beröm. Att skapa en positiv anda är viktigt och ger arbetsglädje, som ger energi och leder till ökad lönsamhet i företaget. Som i sin tur leder till mer energi och arbetsglädje!

Senast ändrad 23 januari 2017