Nyheter

15 november 2017

Styra med nyckeltal visar potentialen

De objektiva siffrorna i Styra med nyckeltal utmanar genom att visa hur andra gårdar ligger till. Du ser hur den egna verksamheten utvecklas och hur stor potential din gård har. Områden som vägs in i analysen är mjölkkvalitet, produktions-, foder- och djurhälsokostnad. Det går även att lägga in kostnad för arbete i analysen. Läs om hur en av våra kunder, Kristina Pershagen, Botans lantbruk, använder Styra med nyckeltal för att utveckla lönsamheten i mjölkproduktionen.

Mjölk

24 mars 2017

Våra råd - en del i din klimatsmarta produktion

Du som mjölk- och köttproducent har genom åren fått anpassa dig till både stärkta miljökrav och oundvikliga effektivitetsåtgärder. Tack vare ditt hårda slit har Sverige blivit 40 procent klimateffektivare än det globala genomsnittet. I samband med Earth Hour vill vi visa våra klimatsmarta principer och hur de hjälper dig att ta ansvar för vår planet.

Mjölk Kött Växt Avel Medlem Djurhälsa Fruktsamhet Rådgivning Fakta

23 januari 2017

Glädje ger energi ger lönsamhet ger glädje…

Människor som lyckas riktigt bra gillar det de gör, säger Dorit Greve när hon på Mjölkföretagardagen i Västerås, inleder sitt föredrag om hur viktigt arbetsglädje är på jobbet. Dorit menar att vi kan inspireras från idrottsvärlden, där alla verkligen älskar det de gör. Ett konkret exempel på en person att lära av är Mette Bloch, världsmästare i rodd, som brukade säga att ”Ju mer jag tränar, desto mer tur har jag!”.

23 december 2016

Växa Sverige önskar God Jul och ett Gott Nytt År!

2016 har varit ett intressant år och tufft år både för våra kunder och även för oss inom Växa. Trots de historiskt låga avräkningspriserna på mjölk har flertalet lantbrukare lyckats klara av de svåra villkoren. Köttproduktionen har varit mer lönsam, vilket hjälpt, men på alla gårdar har insatserna varit stora med skarp styrning av produktionen, färre investeringar och förmågan att hitta kreativa lösningar och dessutom ofta med mindre personal. Med 2017 kommer stora förväntningar - först av allt med den positiva pristrenden på mjölk samtidigt med att köttpriset fortsatt ligger bra till.