Glädje och energi på årets Mjölkföretagardagar

Årets Mjölkföretagardagar i Umeå, Västerås, Varberg, Jönköping och Kalmar innehöll mycket glädje och gav flera konkreta exempel på vad en mjölkföretagare kan ta tag i hemma i hemma på gården för att öka produktiviteten.

Kristoffer Kullingsjö berättade om hur Kullingsjö lantbruk lyckats sänka sina kostnader, öka sin avkastning och utveckla sitt företag till att idag omsätta 15 miljoner och ge en avkastning på över 20%. Kalle Sand delade med sig om hur han producerar eget grovfoder med bra kvalitet till låg kostnad, och han poängterade att man som mjölkbonde måste vara en skicklig växtodlare för att lyckas.

Genomgång på scenen om rådgivning idagÅrets Mjölkföretagardagar i Umeå, Västerås, Varberg, Jönköping och Kalmar innehöll mycket glädje och gav flera konkreta exempel på vad en mjölkföretagare kan ta tag i hemma i hemma på gården för att öka produktiviteten. Kristoffer Kullingsjö berättade om hur Kullingjö lantbruk lyckats sänka sina kostnader, öka sin avkastning och utveckla sitt företag till att idag omsätta 15 miljoner och ge en avkastning på över 20%. Kalle Sand delade med sig om hur han producerar eget grovfoder med bra kvalitet till låg kostnad, och han poängterade att man som mjölkbonde måste vara en skicklig växtodlare för att lyckas.

På scen stod också LRF Konsult och Växa tillsammans och berättade om hur viktigt det är att kunna ta ut lön i företaget och att ha vinst på sista raden för att kunna utveckla sin verksamhet. Dorit Greve, VD Växa, berättade om hur arbetsglädje ger energi och hon fick publiken att träna på att berömma varandra. Stefan Stolt berättade om hur han blivit framgångsrik företagare i Ukraina men också hur ensamt och svårt livet som företagare ibland är. Jörgen Lerjestad gav råd om hur man blir bättre på att hantera stress.

Så här tyckte några av besökarna

”Mjölkföretagardagarna är som vår egen firmafest!”
Kommentar från lantbrukare i Umeå

”Det är helheten som är bra med Mjölkföretagardagarna! Ur programmet i år tar jag med mig hur jag kan arbeta med att skapa mer arbetsglädje genom att bli bättre på att ge beröm!”
Kommentar från lantbrukare i Västerås

”Mjölkföretagardagarna är bästa mötesplatsen för att träffa lantbrukare – t o m bättre än våra största mässor i Sverige.”
Kommentar från utställare

Här hittar du presentationer från dagarna

För dig som inte hade möjlighet att vara på plats bland de drygt 1100 besökarna och de över 60 utställarna på Mjölkföretagardagarna i år finns presentationerna tillgängliga här.

Gå till alla presentationer för Mjölkföretagardagarna 2017