Häng med till Holland på Inspirationsresa

Växa Sverige och Norrmejerier gör en gemensam satsning på framtidens mjölkproduktion i norra Sverige. Vi arrangerar en inspirationsresa i september och oktober i höst. Även deltagare från övriga Sverige är välkomna att anmäla sig.

Förutsättningarna för mjölkproduktion är goda i norra delarna av landet – nu gör vi en gemensam satsning för att visa på möjligheter och utvecklingspotential. Vi tar hjälp av några av världens bästa mjölkproducerande länder och tar del av deras kunskap och erfarenheter.

Häng med på en inspirerande och utvecklande studieresa till Nederländerna i grupp om 10 till 15 lantbrukare med Vetvice-veterinärer som ciceroner/kursledare. Du får på plats möjlighet att ta del av det arbete som många mjölkgårdar gjort för att förbättra djurvälfärden och som resulterat i betydande förbättringar av produktion, sänkt sjuklighet och förbättrat ekonomiskt resultat.

Två olika datum att välja mellan

Vi planerar två resor under hösten (tre dagar studiebesök på totalt tolv gårdar + restid). Vi flyger gemensamt till och från Schiphol, möjlighet finns att förlänga resan med en weekend i Amsterdam. På resan finns Växas medarbetare med för översättning och hjälp med praktiska detaljer. Pris cirka 15 000 kr per person inklusive. allt utom dryck.

Vecka 39: Sista anmälningsdag 2017-07-30. Max 15 deltagare.
Vecka 40: Sista anmälningsdag 2017-08-15. Max 15 deltagare.

Exempel på innehåll:

  • Byggnadslösningar för mycket mjölk och lite arbete.
  • Tjäna pengar på friska kor.
  • Så här vill korna bo.
  • Robot på kons villkor.
  • …och mycket mer.

Resorna följs upp med grupprådgivning/ERFA-grupper för fördjupning kring aktuella ämnen efter deltagarnas önskemål/behov.

Fullständigt program på Växa Sveriges hemsida inom kort – håll utkik i Kalendern!
Anmälan via mail till ellinor.cederlof@vxa.se därefter kontaktas du för mer information och praktiska detaljer.