Nästa år är det valår!

Val 2018 – då syftar vi inte på riksdagsvalet utan att det är val till Växa Sveriges fullmäktige. Sedan vi började med röstning via webben har vi fått en hel del uppmärksamhet inom både konsument- och producentkooperationen.

– Många är intresserade och tycker att det är ett spännande sätt att modernisera en tidigare mycket traditionell valprocess, säger Liselott Jungergård, medlemsansvarig på Växa Sverige.

Växa Sverige har deltagit och berättat om webbröstningen på bland annat seminarier inom Svensk Kooperation och på LRFs Kooperativa Forum på Sånga Säby i januari 2017 där samtliga föreningar inom lantbrukskooperationen deltog.

Vid valen av Växa Sveriges fullmäktige 2018 kommer det för tredje gången ske via internet, valen kommer som tidigare ske i två steg:

  1. Under en period i januari månad 2018 kommer du ha möjlighet att nominera fullmäktigekandidater från ditt medlemsområde.
  2. Valen sker sedan under en vecka i februari, i god tid innan kretsmötena. Valberedningarna i medlemsområdet kommer lägga sitt förslag, alla nominerade kandidater som ställer upp är valbara.

Information kommer fortlöpande under hösten och vintern.

 

Arbetar som:
Direktionsassistent, Medlemsansvarig

Telefon:
010-471 04 01

Mobiltelefon:
076-109 08 02 

Bli medlem du också!

Vi finns till för dig och ditt företag och som medlem i en ekonomisk förening kan du vara med och påverka hur föreningen ska utvecklas.

Gå vidare!
alt-text