Tenhult: Gott om både folk och fä

I lördags var det koutställning på Tenhults naturbruksgymnasium, strax utanför Jönköping i Småland. Runt 50 djur visades upp i exteriörbedömningen och ytterligare 25 i showmanship. Nästan 5 000 besökare kom för att se fina djur, besöka utställarna och träffa kollegor.

Växa Sverige fanns på plats med en monter. Där hade besökarna möjlighet att träffa vår nye veterinär i Tranås, Ronny Larsson. På plats fanns också Nilla Henning, produktionsrådgivare, och Gun Gustavsson, husdjurstekniker.

– Det var gott om både folk och djur på Sommarmötet, säger Nilla Henning. Vi hade många besökare som kom till vår monter och ville veta mer om vad vi har för nyheter och kampanjer.

Bland annat diskuterades frågor kring djurhälsa, fruktsamhet och utfodring. Hon passade också på att berätta om den Kalvkurs som Växa Sverige håller i Eksjö den 4 oktober: Frisk kalv från början 

Jättekul att nästan 5 000 besökare kom under dagen! Kolla in de bilder som Nilla Henning tog  och som ligger på Växa Sveriges Facebooksida: https://www.facebook.com/vxasverige/