Två mycket uppskattade Mjölkföretagardagar i Umeå

Mjölkföretagardagarna 2017 började med två mycket välbesökta och glädjefyllda dagar i Umeå Folkets Hus under tisdag och onsdag den här veckan. Totalt var 238 personer anmälda. Vi tackar alla er som kom för att ni bidrog till att dagarna blev så intressanta genom era frågor och synpunkter!

Arne Lindström, LRF Konsult Västerbotten och Jan-Erik Söderholm, Växa Sveriges styrelse var moderatorer, och på frågan vad de tar med sig från de båda dagarna svarar de så här.

”Det var mycket diskussioner om arbetsglädje och betydelsen av att vi lär oss att stötta varandra inom branschen och att visa varandra uppskattning”, säger Arne Lindström. Han fortsätter: ”För många lantbrukare är inte den sista kronan i avkastning det viktigaste, utan något som är viktigare är att få uppskattning för det man gör, och att få bekräftat att det vi arbetar med på gårdarna gör gott och är viktigt både för konsumenterna och för samhället”.

Jan-Erik håller med: ”Som lantbrukare sprider vi emellanåt negativa kommentarer och negativa nyheter, och vi borde istället se till att sprida goda nyheter och bra erfarenheter, precis som vi gör här på Mjölkföretagardagarna. De duktiga entreprenörerna och deras drivkraft gjorde stort intryck på mig. Jag inser att de som är framgångsrika ofta har en grupp av personer som de jobbar med, både i form av konsulter och av andra. Många av de som lyckas ingår i nätverk. Ibland är de två personer som är delägare, och det är tydligt att det är viktigt att ha någon kunnig och entusiasmerande person att bolla sina idéer med. Det kan vi lantbrukare bli bättre på att göra sinsemellan, säger Jan-Erik.

Både Jan-Erik och Arne var nöjda och imponerade av föredragshållarnas kunskap och engagemang – rådgivarna som jobbar för Växa, av Växas vd Dorit Greve, och hennes presentation om arbetsglädje, av de kunder som berättade om sina erfarenheter och av de externa föredragshållarna.

Arrangemanget med middag och dans på kvällen dag ett var också mycket uppskattat av besökarna. Och som någon lantbrukare sa: ”Mjölkföretagardagarna är som vår egen firmafest! Det betyder så mycket för oss att Mjölkföretagardagarna finns!”

På måndag nästa vecka fortsätter vi med Mjölkföretagardagarna i Västerås.
Ni som inte har anmält er – gör det snarast! Anmälningsmöjligheten stänger imorgon, fredag, för Västerås. Därefter stänger vi 2 dagar före respektive arrangemang.

Välkomna till Mjölkföretagardagarna!


Stefan Stolt höll första föredraget om ”Företagande som livsidé”

Senast ändrad 19 januari 2017