Vi har ett par träffar i juli och augusti

Efter en intensiv vår och försommar med kurser och gårdsträffar är det lite lugnare i juli och augusti. Men för dig som är sugen på att ut och mingla med andra bönder har vi i skrivande stund dessa två träffar inplanerade.

Ung i Lantbruket Kalmar-Öland Sommarträff

Den 15 juli kl17.22 har Ung i Lantbruket sommarträff. Det börjar med gårdsbesök på Gudesjö Lantbruk, med efterföljande middag på Lammet och Grisen, och sen fortsätter kvällen på utestället Kalk i Löttorp.

På Gudesjö lantbruk har en ung lantbrukare alldeles nyss startat ett eget gårdsmejeri med tillhörande mjölkautomat. Karin Thunberg kommer att prata lite om mjölkkvalitet på gårdsnivå och hur man kan påverka sin produkt själv.

– Även unga i lantbruket från andra delar av Sverige, som har vägarna förbi Öland, eller är sugna på en längre utflykt, är välkomna, säger Elin Jonsson, rådgivare på Växa Sverige och ansvarig för träffen. Vore jättetrevligt att utbyta erfarenheter med fler unga.

Vi hjälps åt att organisera oss i bilar eftersom vi alla kommer från lite olika håll. Hör av er till Elin för att berätta om du har plats i din bil eller om du söker en bil med plats för fler! För långväga gäster finns flera campingställen.

Minsta antal deltagare: 24 personer
Kostnad: 150 kr. Ni står själva för maten, drycken samt transport till och från Löttorp.
Mer info kommer, men jag vill gärna att ni anmäler er senast 1 juli, anmälan är bindande! Mail eller sms. elin.jonsson@vxa.se, 070 333 24 13. 

Läs mer: Sommarträff 15 juli  

Medlemsträff i Dalarna/Gästrikland

Kretsrådet i Dalarna/Gästrikland bjuder in till medlemsträff 16 augusti (dagtid). Vi besöker Hendrik Berkepies, Finngårdarna och Murbo Annas Ost, Murbo.

Frågor och anmälan till Bengt Samuelsson, 070-791 42 49 eller Kicki Markusson, 070- 375 25 59, ann-catrin.markusson@vxa.se

Program kommer senare och läggs då upp här:  Medlemsträff