Årets Mjölkbonde™ 2018

- Ett företag med stark framtidstro. Botans lantbruk i Dalarna tilldelas utmärkelsen Årets Mjölkbonde 2018. Fantastiskt stimulerande för alla! Det är ett gemensamt arbete med familj och personal som gjort att vi är där vi är idag, säger Kristina och Bengt Samuelsson.

Botans lantbruk ligger vackert beläget intill Siljan i Dalarna. Förutom moderfastigheten i Vikarbyn med 300 kor sambrukas gården Österfors med 130 kor samt en mindre enhet med ungdjursuppfödning. Huvudinriktningen är mjölkproduktion med tillhörande växtodling, dessutom driver man ett maskinbolag tillsammans med några andra aktörer i området. Hösten 2017 färdigställdes det nybyggda mjölkstallet på Botans där man trots strukturomvandlingen redan första året uppnådde en produktion på hela 12 800 Kg ECM med djurhälsan bibehållen på en osedvanligt hög nivå.

 – Att vara mjölkbonde är utmanande men fyllt med mycket glädje. En viktig faktor för oss är samarbete med kollegor, det ger oftast en dubbel stimulans tillbaka, säger Kristina och Bengt.

Botans lantbruk i Dalarna tilldelas utmärkelsen Årets Mjölkbonde 2018

 Läs motivering för Årets Mjölkbonde™ 2018