Ett utmanande år närmar sig sitt slut

Vi hade inte förutsett den värme och torka som med 2018 kommer förfölja oss flera år in i framtiden. Förutom värmen har vi känt av diskussionen om klimatförändringar och vi har känt av hoten från djurrättsaktivister.

2018 har varit utmanande – men också lärorikt för oss alla, vi har fått ny kunskap, och återupptäckt gamla lärdomar som återigen är värdefulla.

Det har alltid varit lantbrukets styrka att bemöta oroande eller oväntade förhållanden, med en järnvilja att lyckas och hitta nya vägar och lösningar. Denna styrka har märkts tydligt i år. Det har krävts både kreativitet, envishet, energi och mod. I Växa har vi beundrat det MOD som finns hos lantbrukarna. Att jobba under detta års förutsättningar har krävt mod. Växa har stått upp för sina åsikter: om slaktkön, i torkstödet, på torkmöten, i byggtävlingen, som bästa produktionsrådgivare och i satsningen av MinGård® som lanseras 2019.

Trevligt var det att på årets Nobelmiddag se att temat var MOD – det ligger i tiden sa de – och temat var en hyllning till pristagarna som är modiga i sitt arbete. Jag kände mig stolt att vi i vår bransch har varit modiga under hela året som gått.

Snart är det ett nytt år. Jag längtar efter det – med det nya året återvänder ljuset och energin. Möjligheten till nya skördar och nya kalvar. Att skapa nya resultat och vinna nya segrar.

God Jul och Gott Nytt År
önskar
Dorit Greve med personal

Arbetar som:
VD

Telefon:
010-471 09 11

Mobiltelefon:
070-534 02 24