Vi gratulerar Marita Wolf på 60-årsdagen!

Nedan Maritas personliga tankar kring att fylla 60 år och lite om hur hon ska fira.

 

 

-Jag tycker det känns så skönt att fylla 60 – jag trivs bra i den här åldern! När jag ser tillbaka på mitt liv kan jag konstatera att jag har fått leva i de bästa av tider i ett Sverige fyllt av framtidstro. Visst har det funnits händelser som varit omvälvande. Den första var oljekrisen på 70-talet, men totalt sett har utvecklingen ändå hela tiden gått framåt. Att ha fått vara med i den omvälvande tekniska förändringen, där vi körde med häst och vagn och hässjade hö när jag var liten, till all den teknik som används i lantbruket i dag, är också en verkligt intressant och givande resa.

När jag ser tillbaka på mitt liv är jag så glad och stolt både över hur vi utvecklat vårt eget lantbruksföretag och över att ha fått vara med och påverka och vara en ledande person inom Lantbrukssverige. Under mina sju år som ordförande för Växa Sverige tycker jag vi lyckats med det jag föresatt mig. Jag tycker vi håller på att göra Växa till ett riktigt rådgivningsföretag från att ha varit ett seminföretag. Att öka mjölk- och köttproduktionen i Sverige är verkligen något jag brinner för och som jag hoppas och tror vi kan leverera på. Vi ska gå framåt med lantbruket i Sverige, och jag kommer att fortsätta driva det!

Lantbruket har alltid varit viktigt för mig och det finns stunder från min barndom som påverkat och stärkt min övertygelse. Jag minns speciellt när jag i första klass vann en teckningstävling som SMR arrangerade. Jag ritade min gård och var så stolt över att vinna och över att ha föräldrar som jobbade i lantbruket! Ett annat minne är när jag fick Bernard Ekströms stipendiet i Östergötland, vilket jag tror var upptakten till att jag blev förtroendevald. Jag tänker ibland tillbaka på vad den utmärkelsen betytt för mig när jag möter unga tjejer och killar. Jag vill ge dem samma möjligheter att utvecklas och att engagera sig som jag själv har haft. Det är så härligt att se unga människor som vill jobba för lantbruket, och nu möter jag barnen till de första medlemmar jag träffade själv som ung i branschen.

Min 60-årsdag ska jag fira med familjen och mina närmaste, eftersom det är en hektisk period i lantbruket just så här års. Kalaset får bli när vi har bättre med tid.

Vi gratulerar Marita Wolf, vår styrelseordförande, på högtidsdagen, och hoppas hon får en riktigt rolig födelsedag!