Nya fjällrastjurar - Sorken och Brottan

Det finns två nya ungtjurar som börjat producera doser och redo att tas i bruk. Då de är hornlösa ingår de i kampanjen med 15% rabatt!

3-6904 Sorken

Från Gotland kommer Sorken, stammandes ur en fjällkolinje som inte sett Norrland på många decennier.

Sorken har en stark mjölkhärstamning med Josef som far och den fantastiska modern 44 Vilja som har producerat 11 000 kg ECM som bäst på ett år! Snittet är på 5,6 år 8255 med 4,2% fett och 3,7% protein och är enda fjällkon i besättningen.

Kofamiljen kommer ifrån Solveig Johansson som månat om denna kolinje sen slutet av 90-talet. Sorken är född hos Lars Eve Thomson och Cecilia Olsson på Gotland.

 

3-6905 Brottan

Här är det slumpens skördar via en av de sista doserna efter Bör som gett utdelning i en ny semintjur från Thomas Lundholm i Gnarp.

Mödernet har Thomas haft sen 2005 då det kom ned till Hälsingland från Gerd Arnqvist i Nordmaling. Brottans mor 187 Majken har mjölkat i snitt 6186 kg ECM med 4,4% fett och 3,4% protein, det är en ung tjurmoder. Korna i den här linjen alltid varit snälla, blir inte stressade! Kolinjen bakom Brottan bottnar i 10 Morgana. Hon är mormor till 8 Merab som gav oss 1002 Manitou vilken är en av rasens högst bedömda tjurar.

Kolinjen förpliktar och vi ser fram emot att få följa fina avkommor efter Brottan!