VikingHolstein – VH Nader toppar fortsatt

Augusti månads avelsvärdering befäste VH Naders starka placering i toppen med gNTM +43 men lyfte även många intressanta pollade tjurar som håller mycket hög nivå!

Rekommenderade tjurar

Listan toppas som sagt av VH Nader (Norland x VH Ramis) som har en komplett profil – produktionsstyrka i kombination med god hälsa och funktionell exteriör.
Som god två hittar vi VH Benny (VH Bueno x VH Lomee) gNTM +39, en nyinsatt robottjur som kommer att bli eftertraktad, en riktig halthöjare med utmärkt klövhälsa. 

Tack vare VikingGenetics samarbete med olika internationella selektionsprogram, för att hitta de bästa tjurarna för våra nordiska förhållanden, presenteras den här fina gruppen av tjurar:

VH Stool (Skywalker x Pledge) gNTM +38
VH Yngvar (Yoder x Dozer) gNTM +38
VH Baboon (Benz x Bercley) gNTM +37

Pollade tjurar

De homocygot pollade tjurarna, dvs bärare av två anlag som garanterar en hornlös kalv, har börjat blanda sig i den absoluta toppen! Du kan se hela listan över tjurar med ett anlag (P) eller två (PP) om du väljer listan ”Pollade tjurar” på VikingGenetics hemsida.
Missa inte nykomlingarna:

VH Heat PP (Hotspot P x VH Comxca P) gNTM +27
VH Hound PP (Hotspot P x Charley) gNTM +25

Avkommebedömda tjurar

Inga nya tjurar har blandat sig in i toppen utan den högst rangerade tjuren är fortsatt VH Bosman (Balisto x G-Force) NTM +34, han står på tjurstationen i Skara!

Röd Holstein

Det finns en ny intressant tjur efter samma ko som VH Nader, VH Mac Red (Marsden P R x VH Ramis).

För att se filmen behöver du tillåta marknadsföringscookies.
Cookie-inställningar

Claus Langdahl, avelschef VikingHolstein, berättar mer om resultatet av avelsvärderingen i augusti

Handla i dosshopen