Guldmedaljer och pris till Årets Mjölkbonde®

26 mjölkbönder från Norrbotten i norr till Skåne i söder har äntligen fått sin guldmedalj. Även Årets Mjölkbonde fick ta emot sitt pris från Kungen.

Once in a lifetime

Ceremonin blev uppskjuten ett år på grund av pandemin, men i måndags fick 2020-års pristagare ta emot LRF Mjölks guldmedalj för att ha levererat mjölk av toppkvalitet i minst 23 år. Årets Mjölkbonde® 2021 Anders och Katarina Nilsson från Skråmered var också på plats på Kungliga Slottet för att ta emot priset från Kungen.

- Det var väldigt speciellt, det var väldigt trevligt. Det var roligt att höra vårt kungahus prata så väl om svenskt lantbruk. Kungen var på väldigt gott humör, det sken igenom hela ceremonin. Verkligen en once in a lifetime, säger Anders Nilsson.

Foto: Jann Lipka

Priset är till alla

Prisutdelningen var fortfarande märkt av pandemin. Pressuppbådet var mindre än tidigare år, deltagare höll avstånd och det blev ingen handskakning med Kungen. Istället fotograferades alla pristagare med Kungen.

- Vi kommer aldrig glömma det här. Nu är det vår uppgift att dela med oss av upplevelsen till hela företaget, priset är till alla, säger Anders.

Likasinnande på plats i Stochholm

Alla pristagare spenderade två dagar i Stockholm där det bland annat var middag på Skansen, något som också bidrog till upplevelsen.

- Mycket trevligt att träffa likasinnade från hela landet, mycket fin mat blev det också, säger Anders.