VikingHolstein - nya tjurfäder i april

Efter avelsvärderingen i april släpps nu fyra nya tjurfäder för holstein. Alla de nya tjurarna kommer från olika fäder och har en god variation i sina egenskaper.

VH Lega P och VH Comply

  • Hos den nya tjurfadern VH Lega P hittar ni bland annat ett fantastiskt mjölkindex på hela 137 och kan ge hornlösa avkommor. Hos hans mamma hittar ni både god avkastning och exteriör.

  • VH Norman är en tjur med hela 136 i fettprocent i kombination med 118 i juverhälsa. En riktig halthöjare, med otroliga halter hos modern.

  • VH Comply är en tjur som ger dig hälsosamma kor med god fruktsamhet. Samtidigt är han utmärkt att använda till kvigor med sina goda kalvningsegenskaper.

  • VH Laurids är en allround tjur som ger döttrar som stannar länge i din besättning. Han har ett fint juver, goda halter och ett mycket bra temperament. Hans mamma är bedömd VG87 med 88 i juver. Så absolut en tjur att titta lite extra på.

Mer om tjurarna och dess mödrar

Nu finns även presentationerna av tjurarna där mödrarnas prestationer beskrivs, bland annat exteriörbedömningar och produktionsnivå.

Se den fullständiga presentationen här

Tänk på att tjurarna är unga och precis har påbörjat sin produktion, fråga din avelsrådgivare om aktuell tillgång!