VikingHolstein - Produktion och exteriör

Oktober bjuder på tre nya tjurfäder för dig som är intresserad av produktion och exteriör. Deras mödrar har höga halter och god juverexteriör.

De tre nykomlingarna 

  • VH Blain, gNTM +36, VH Burzaco x VH Grejs x Synergy
    Uppfödare: Bjarne Graversen, Danmark

  • VH Yde, gNTM +31, Youngster x Praser x VH Reynold
    Uppfödare: Hans Kristian Hjerrild Hansen, Danmark

  • VH Simply, gNTM +31, Simax x Levis x VH Bliss
    Uppfödare: Skovgård V Gård, Danmark

VH Blain

Om du strävar efter att förbättra produktionen utan att kompromissa med hälsan, ta en titt på VH Blain. Han har utmärkta avelsvärden för fett och protein - både i kilo och procent. Dessutom har hans döttrar god juverhälsa, 115, och fertilitet, 107. VH Blain ger också god ungdjursöverlevnad.

Hans mor är en högproducerande VH Grejs-dotter. Under första laktationen producerade hon 11 750 kg mjölk, med 4,68 % fett och 3,73% protein. Hon kalvade andra gången i juli och fortsätter sin höga produktionsnivå.

VH Yde

En fantastisk produktionstjur med höga avelsvärden för mjölk, 111, och särskilt bra fett, 129, och protein, 124. Han ger medelstora, 150 cm, döttrar med goda klövar och ben, 105, och fina juver, 109. VH Yde är en av de tjurar som väldigt är enkla att använda - en riktig allrounder!

VH Ydes mor är en Praser-dotter med högt NTM. Vid första spolningen gav hon 10 embryon, vilket ledde till sex dräktigheter, varav en av dem VH Yde. Hon är i sin första laktation och har höga halter, 4,83% fett och 3,55% protein. Hon är också bedömd med fina 84-83-88-H86.

VH Simply

Letar du efter perfekta kroppsegenskaper? Du hittar det i VH Simply. Han ger fin bröstbredd och kroppsdjup och perfekt korslutning. Dessutom håller produktionen en fin nivå, där särskilt fett kg, 126, är högt. Hälsoegenskaperna är också bra. Dotterfertilitet, klövhälsa, övrig hälsa och ungdjursöverlevnad är alla positiva och döttrarna kalvar lätt,108.

Modern till VH Simply är en Levis-dotter, med ett mycket högt NTM +37. Under första laktationen producerade hon mjölk med mycket höga halter, 5,01% fett och 3,74% protein. Hon har också bedömts med 83-82-88-H85.

VH Blain
VH Blain