Aldrig varit så lönsamt att göra rätt

Nu är det viktigt att analysera det egna läget för att se hur gården berörs, och göra upp en plan för hur situationen ska hanteras. Även om kostnaderna ökat har också intäkterna stigit.

Fokusera på det du kan påverka, och ta hjälp för att trimma produktionen. Det har kanske aldrig varit så lönsamt att göra rätt som just nu. Till exempel har kostnaderna för att få fram ett ensilage av hög kvalitet inte ökat på samma sätt som inköpt kraftfoder.

Vad du kan göra här och nu

Det är ju en turbulent tid nu och alla lantbrukare känner nog av det förändrade läget. Ta del av goda råd i filmen, där företagsrådgivare Susanne Bååth-Jacobsson presenterar en kort översyn av läget i Sverige jämfört med andra länder i Europa.

För att se filmen behöver du tillåta marknadsföringscookies.
Cookie-inställningar

Värdet av bra rådgivning högre nu än någonsin

Nu när priserna på insatsvaror skenat är det viktigt att titta på hur kostnaderna verkligen står sig mot intäkterna. Med hjälp av bland annat beräkningar av mjölk minus foder, får du en mer faktabaserad bild av läget. För det är inte enbart kostnaderna som stigit, utan även intäkterna.

Rådgivning och analyser ger dig en bra översyn av läget på gården och kan skapa lönsamma strategier. Hör av dig till oss för prisvärda råd som leder till smarta beslut.

 

Lönsamhet under press

Höga priser och brist på insatsvaror pressar lantbruket. Råd i den akuta politiska situationen i Europa.

Lönsamhet
alt-text