Fokus på klimat och lönsamhet under Elmia

Med klimatet i fokus på Elmia Lantbruk 2022 vill vi inspirera och visa hur du kan öka din effektivitet och lönsamhet. Samtidigt som du också sänker ditt klimatavtryck.

elmia(1).jpg

Kom förbi på en fika 

Vi medverkar på Elmia på flera olika håll. Du hittar oss i hall D och monter D01:40, precis bredvid djurutställningen. Kom förbi på en fika i vår monter, ta del av fina erbjudanden på rådgivning, tjänster och doser, ställ frågor till oss och titta på våra digitala verktyg. Få en guidning av MinGård® och de nya verktygen Gårdsagenten och Djuröga. Med hjälp av Gårdsagenten får du en automatisk överföring av mjölkmängderna direkt från ditt gårdsprogram. Djuröga är ett nytt djurvälfärdsverktyg som kompletterar och vässar ditt eget djuröga.

Lönsamma råd för klimatsmarta kor

Hållbarhetschef Malin Hidgård kliver upp på scenen för att guida åhörarna igenom lönsamma råd för klimatsmarta kor. Malin Hidgård har varit med och tagit fram rapporten Framtidens Jordbruk: Mjölk och Nötkött, och det är i rapporten som det hela tar avstamp. Med rapporten som utgångspunkt får du veta vilka konkreta åtgärder på gårdsnivå, som ökar effektiviteten och lönsamheten. Och det samtidigt som du bidrar till ett sänkt klimatavtryck.

- Det som är bra för klimatet är faktiskt nästan alltid bra för plånboken. Varje gård är unik och med det här seminariet vill jag inspirera, ge verktyg till lösningar och tydliga tips för vardagen. Avslutningsvis kommer jag också prata om hur man kan klimatanpassa sin produktion för att stå emot de utmaningar som ett förändrat klimat ger, hur vi skapa förutsättningar för en bra miljö för djuren och oss själva i ett förändrat klimat, berättar Malin.

Teknikvandring för en hållbar produktion

Årets nyhet är teknikvandringar som går i temat vattenhushållning, framtidens elsystem, klimatsmart lantbruk och en vandring om hållbar mjölk- och nötköttsproduktion som Växa håller i. Under mässans alla dagar hålls flera teknikvandringar varje dag, och två gånger per dag kommer Växas vandring visa hur både djurhälsan och miljön för djuren kan förbättras, samt hur förutsättningarna för en hållbar och lönsam produktion kan bli bättre.

Vi syns på Elmia

Det är fullspäckade mässdagar som väntar. Vackra djur på den stora djurutställningen, program på scenen, alla utställare och Mjölkveckans konferens. Vi ser fram emot att träffa dig på Elmia!

Mer om programmet hittar du på elmia.se