Generationsväxling i fokus under Köttriksdagen

9 till 11 november är det dags för Köttriksdagen i Örebro och vi ser fram emot att träffa dig i vår monter på plats 4 och 5, eller under gårdsbesöken!

kottriksdagen-2021.jpg

Temat för Köttriksdagen 2022 är generationsväxling och kapitalförsörjning och bjuder på flera intressanta föredrag, som till exempel finansiering under en generationsväxling och hur man skapar samförstånd under ett skifte. Mycket fokus kommer ligga på företagande och ekonomi där bland annat Günther Mårder, vd för Företagarna också kommer göra en kort omvärldsanalys av ekonomin i stort.

Jordbrukspolitiken, livsmedelsstrategin och hur vi ska få mer svenskt kött på tallriken kommer också att diskuteras tillsammans med flera viktiga aktörer och organisationer i branschen. Vår nya landsbygdsminister Peter Kullgren finns också på plats under torsdagen för att dela ut pris till Årets Nötköttsföretagare.

Välkommen till monterplats 4 & 5

Växa är stolt guldsponsor av Köttriksdagen och vi ser så mycket fram emot att prata med er på plats. Du hittar oss på monterplats 4 och 5 där vi har med oss fina mässerbjudanden och tips om hur vår rådgivning och tjänster kan hjälpa dig som nötköttsproducent. Kom och få reda på mer om hur du kan använda MinGård® i din produktion, de olika sätten som våra husdjurstekniker kan dräktighetsundersöka i din besättning, fördelarna med genomisk analys och hur du kommer i gång, vad du har att vinna på att investera i SenseHub® och mycket mer.

Behöver du kanske renovera eller bygga om i stallet? Våra byggrådgivare och avbytarservice finns på plats för att svara på alla dina frågor om byggnation och betongrenovering.

Inleds med gårdsbesök

Köttriksdagen drar i gång redan idag med gårdsbesök och middag ikväll. Gårdarna som besöks är Hageberg och Nalaviberg Viby Beef som båda ligger i Vretstorp. Båda gårdarna har gått igenom ett generationsskifte, Hageberg under förra hösten och Nalaviberg under slutet av 90-talet, och de delar med sig av sina erfarenheter. Några av våra medarbetare från Växa kommer också följa med och ta del av de två gårdsbesöken.

Kom förbi vår monter på plats 4 och 5 för en pratstund, har du tur kanske du får med dig en isskrapa på köpet!

Här hittar du programmet för Köttriksdagen 2022